lördag, maj 31, 2008

Jag hatar mina grannar!

Yes box. Det ska bli mig ett sant nöje när de vräks ifrån detta hus!

Edit: Varför pratar Edetbor under 25 år göteborska? Det övergår mitt förstånd. Vanliga normala edetbor över 25 pratar inte alls så. Vad är det som hänt? Är det för att ungdomarna av idag snarare åker ner till "stan" som de töntigt nog kallar Göteborg, än upp till Trollhättan dit man åkte när man skulle shoppa och gå ut förr i tiden. Det är i alla fall jävligt irriterande och vansinnigt störande att de pratar på det vis de gör. De pratar för fan mer göteborgska än göteborgarna gör själva. Behöver jag tillägga att det är grannarna som driver mig till vansinne som har edetbor på besök? Nej, trodde inte det. Jag överväger att gå ut och driva på stan bara för att slippa dem. Egentligen borde jag ringa polisen och sätta dit hela högen. De har inte lagens tillåtelse att vara fulla. De är bara 16 år!

/Kristin, arg som ett mördarbi

torsdag, maj 29, 2008

Paddelsug

Jag och Mattias ska ut och paddla i slutet av juni. Vi är mycket psyched, i alla fall jag. Jag planerar redan allt vi ska ta med oss och vilka rutter vi ska paddla. Det konstiga är bara att jag är så psyched som jag är. Jag är ju rädd för båtar i alla dess former och borde därför vara mer nervös än jag är. Det jag är mest nervös för är att kanoten inte ska klara av att forsla en gravid kossa hela vägen fram och tillbaks på turerna i de dalsländska sjösystemen. Det blir säkert en rätt humoristisk scen att se mig kliva i och ur kanoten. Det ser jag inte fram emot. Men oj så mysigt det kommer bli när vi sitter på nån ö nånstans och grillar korv tillsammans jag och min plupp. I can't wait!

PS. Gissa gillar Billys panpizza ungefär lika mycket som Lisbeth Salander i Milleniumtrilogin Ds.

lördag, maj 24, 2008

Baksugen

Idag är jag så himla sugen på att baka igen. Muffins blir det nog efter maten tror jag. Och tillråga på allt, när mitt baksug är som störst, hittar jag en länk till den här internetbutiken. Tror ni jag får köpsug då eller? Sån där sockerpasta som dom säljer verkar ju kanon att dekorera muffins och tårtor med. Ska tydligen vara mer lätthanterligt än marsipan. Jag vill baka cupcakes med sockerpasta dekorationer nu!

Den här tjejen är grymt duktig på cupcakes. Kolla in hennes blogg och sukta!

Delicious





Rice har gjort den här underbara porslinsserien. Jag vill ha alla delar. Gimmie!!!
Bilderna kommer från Inreda.com

Myskanin

En sån här liten rackare hade inte skadat att kunna köpa till sin bebis, men hallå, 140 dollar!

Glasunderlägg

Nytt vardagsrumsbord kräver nya glasunderlägg. Mattias satt och pärlade lite förra veckan och detta blev resultatet. Han är duktig han =) Inspirerad så klart utav Mikaelas plattor

Mer plattor kommer så småningom men de blå pärlorna är slut... tur att Panduro har öppnat i stan.

Scrapfunderingar

Jag har ju inte srappat på säkert ett halvår nu och jag känner ingen lust att ta upp det igen. Men ibland funderar jag på hur det skulle kännas att sätta sig med papper och foto igen. Jag har aldrig ansett att jag är en bra scrappare, jag var nog bättre på att göra kort. Men det var ju ändå ganska kul när man satt där och pulade med sina grejer. Jag kan fortfarande inspireras utav andras scrappade alster men jag får inte den där känslan jag fick tidigare, att jag vill göra likadant eller åtminstone försöka. Ibland känner jag att det skulle vara roligt att göra ett nytt minialbum. Det var mer i min smak tror jag. Jag klarade av det mycket bättre än exempelvis 12x12. Jag behöver helt enkelt jobba med små ytor för att jag ska känna mig nöjd. Men överlag vill jag nog bara inte srappa helt enkelt. Vare sig minialbum, kort eller layouter. Så just nu har jag ingen hobby. Jag läser som en tok men det är ju ändå ingen hobby. Kan surfa inspiration vara en hobby? I sånt fall har jag en =)

Trevlig lördag!

torsdag, maj 22, 2008

En bra dag


Det är en bra dag idag.


Jag älskar dig Mattias!

måndag, maj 19, 2008

Män som hatar kvinnor

Jag började lyssna på "Män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson för några veckor sedan. Lyssnade inte så aktivit i början men så snart det långtråkiga i början var över så blev den sjukt spännande. Problemet var bara att min Mp3-spelare verkar ha ballat ur så filerna hamnade lite hur som helst och då gick det inge vidare bra att lyssna på boken. Så, jag gick och lånade boken hemma hos mamma och började i fredags läsa den. Nu har jag typ 2 kapitel kvar och den är bara så bra. Jag gillar nog egentligen inte deckare så mycket men Stieg Larsson hade verkligen förmågan att fånga mitt intresse. Nu vill jag inte gå och jobba imorn, vill bara läsa. Tur att man har raster så att det finns tid för intellektuell stimulans även på jobbet.

torsdag, maj 15, 2008

Det bubblar


Det känns som små bubblor som går sönder i vatten. Det känns så när bebisen rör sig. Man kan också vara lite mindre romantisk och säga att det känns som om du vill fisa fast du inte är fisenödig ;) Det är mysigt får jag säga. Den rör sig mest när jag sitter ner och trycker ihop magen eller hur jag ska säga. Rör sig nästan ingenting när jag ligger ner. Längtar till Tias också kan känna!

Borttappad?

Det verkar som att jag tappat bort en hel dag... väldigt förvirrande får jag säga.

tisdag, maj 13, 2008

With every heartbeat

Idag har jag och Tias varit och lyssnat på bebisens hjärtljud. Den verkade må bra. Hade starka hjärtljud sa barnmorskan. Hon trodde vi skulle få fullt upp med den bebisen för den ville inte ligga still när vi lyssnade. Den brås nog på Tias. Den hade 150 i hjärtljud om jag inte minns fel. Hur fasen kan ett hjärta slå så fort? Märkligt. Barnmorskan råkade få in mitt hjärtljud en stund och jämfört med bebisen lät det som jag var död eller åtminstone väldigt drogad och avsvimmad. Hur som helst var det kul att höra det lilla livet.

Kram, Kristin

måndag, maj 12, 2008

Förstår inte logiken

Jag fattar ärligt talat inte vad Robyn menar med detta
uttalandet. Jag menar hon har jobbat ihop med Britney for cryin out loud. Är inte hon mer än någon annan fokuserad bara på att vara kändis? Eller hänger jag inte med något vis? "...jag jobbar inte med kändisar, jag jobbar med musiker". Really?

Edit

Muffinsarna var goa! Mums.

Dagens bak


Det blev muffins från Dagens Muffin ikväll. Kladdiga Chokladmuffins. Har lite för lite blockchoklad på toppen för att de ska vara estetiskt tilldragande men jag trodde att det skulle bli för maffigt med för mycket på toppen. Smeten var god. Ljusår godare än den igår. Jag får inte den där jobbiga eftersmaken utav chokladsmetar som av vanlig smet. Har inte testat den färdiga muffinsen ännu, tänkte göra det när jag skrivit klart detta inlägg. Typ nu alltså.

God natt och sov gott!

Besatt av bakning

Igår klockan 20.00 bestämde jag mig för att baka muffins. Jag bakade vanliga plain white muffins eftersom Mattias inte gillar chokladmuffins så mycket. Det är ju trots allt roligare att baka något som någon annan än jag själv vill äta, plus att smeten inte var i riskzonen att bli uppäten eftersom plain white muffinsmet inte är så god att käka. De blev goda. Jag önskar att det gick att baka enbart muffintoppen eftersom det är den som är godast men det går ju tyvärr inte, man får helt enkelt dela muffinsen och bara äta toppen och ge resten till Mattias.

Hur som helst. På dagarna mellan samtalen sitter jag och letar recept att baka efter på arla och ica. Jag hittar massor av grejer jag vill baka men ingen att baka dem åt. Jag är fortfarande ganska besatt av cupcakes men det känner jag är dumt att baka när det inte är nåt kalas på G. Fast va fan.

När jag söker på flickr på "cupcakes" så hittar jag så grymt mycket snygga varianter jag vill testa. Problemet är bara att jag inte är så förtjust i själva frostingen. Det var gott på chokladmuffinsarna jag gjorde när jag fyllde år men den vita frostingen var inte så god. Amerikanarna har det så bra också, de har massa coola tillbehör och färger att jobba med. Ibland tror jag att jag är född på fel kontinent. Synd bara att det bor så många amerikaner i amerika, annars hade jag nog flyttat dit. Mwoahahaha.

Nä, nu är det dags att baka dagens muffinsats.

Skumma blå påsar

Idag när jag satt på bussen på motorvägen mellan Uddevalla och Trollhättan och lyssnade på min mp3-bok så uppmärksammade jag att det vid ungefär var tredje eller var fjärde vägpinne låg blåa säckar och skräpade. De var fyllda till spränggränsen med nåt och bara låg där. Vad i hela friden är det? Har de städat vägen, och i så fall, varför tog de inte med säckarna när de städat klart? Vad är det i de här säckarna? Hjälp mig gärna lista ut vad det kan vara. Tips emottages tacksamt.

/
Kristin, som just nu funderar över det mesta.

lördag, maj 10, 2008

Är det jag som är knäpp?

När började symptom stavas symtom?

Jag blev helt bestört när jag låg och läste en sån däringa barnbok och läste rubriken "Symtom på barnsjukdomar". En sån grej missar väl inte en korrekturläsare tänkte jag. Men nu när jag går in på wiki och testar skriva symptom så kommer även symtom upp. Varför kan inte ord få stavas som dom alltid gjort?

Jag anser även att man bör stava bebis, bebis och inte bäbis, även om man faktiskt uttalar det bäbis och inte som stockholmarna!

onsdag, maj 07, 2008

Introvert

Jag sitter just nu och tittar på Extreme Makeover the Home Edition och jag förvånas över hur folk kan sitta och säga att vi svenskar är så hemskt tråkiga som inte vågar visa våra känslor osv. Hellre introvert än extrovert säger jag då. Va fan sysslar dom med i USA? Kan dom inte visa att de är glada utan att skrika och säga Oh My God tusen gånger? Jag blir så jävla lack på sånt. Varför skriker dom så förbenat mycket för? Tror dom inte att man kan tyda deras ansiktsuttryck och känslor om de inte skriker samtidigt? Lugna ner er för jössenamn! Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är att jag inte är som dom.

Sluta skrik för fan!

lördag, maj 03, 2008

Problem

Förutom att jag har så ont i vänster skinka att jag helst av allt bara sitter i vår n y a soffa och glor så har jag problem med kläder. Det börjar bli jobbigt nu. Jag hittar inga byxor jag vill ha och mina vanliga byxor får jag snart inte plats i. I de vanliga IRL butikerna finns inga kläder jag vill visa mig i. Det får bli internetshopping helt enkelt och att shoppa byxor på nätet är inte det bästa sättet att shoppa byxor på tycker jag. Det kan ju sluta precis hur som helst. Tur att man har ångerrätt. En sak som i alla fall är bra är modet på toppar. Det är perfekt. Alla ska ju se gravida ut :)

Jag tror att man blir dum av att vara gravid. Jag kan inte formulera meningar och tappar ord. Ska det vara så? Ungefär som när Elaine i Seinfeld slutar ha sex med sin kille för att han ska bli smartare och det får motsatt effekt på henne... "Whinnie the blank..." gud sicken lysande serie det är.

Jag bakade kladdkaka igår med ett recept jag fick av Gunilla. Det var så jämrans god smet att det inte höll på att bli någon kladdkaka överhuvudtaget. Men jag tog mitt förnuft tillfånga och stoppade in formen i ugnen och ut kom en ljuvligt doftande kaka som ännu inte provsmakats, men är den lika god som smeten så tror jag den slinker ner lätt som en plätt. Tack Gunilla för receptet!

Vi har bjudit hit Martin på grillning ikväll. Premiär på balkongen. Det ska bli smarrigt.
Nu ska jag bege mig in i badrummet och placera våra badrumsskåpsgrejer i badrumsskåpet. Bättre sent än aldrig.

Trevlig lördag på alla, njut av solskenet while it lasts.

torsdag, maj 01, 2008

Våren är här...

...och jag är besatt av att göra kollage i Photoshop. Jag har inte blivit nåt proffs ännu, men det blir jag tidsnog. Vänta ni bara!


Stringhyllan kommer från Urban Living. Pluringen och såkrukorna hittar ni på Design Torget. Servetthållaren finns på Stajl och den härliga kökshandduken finns att köpa på Favoritsaker

Jag älskar de söta små såkorgarna. Jag vill ha sådana på vår balkong. Mattias sådde en hel massa grejer igår blandannat ett chilipepparträd och gräslök. Det ska bli kul att se om det tar sig. Och det hade varit ännu roligare om det tog sig i färgglada små korgar.

Imorn (idag) bär det av till IKEA för inhandling av soffa och helst en byrå av något slag. Jag vet inte vilken byrå jag vill ha, bara att jag är i grymt stort behov utav en. Varför är byråar så dyra? Det är ju typ ingenting. Lite trä och några knoppar. En soffa kan jag förstå att det kostar att tillverka men en byrå? Nåväl, förhoppningsvis kommer vi hem med lite nödvändiga prylar imorn.

Idag fick jag förövrigt två orkideér av min mor. Hon är snäll. Men hon vet ju att jag inte kan få de vackra små liven att överleva nån längre stund. Jag ska kämpa. I promise mother. Tack för blommorna, och tack för hjälpen med flytt och städ. Den var välbehövlig och uppskattad.

Hoppas alla får en fin första maj, ut och demonstrera med er!