söndag, december 05, 2010

08 - Ett ögonblick

Jag skulle vilja ta det här tillfället i akt och skriva några rader om Cancerfonden.

Sedan 1951 har cancerfonden samlat in 5 miljarder kronor till cancerforskning. Utan Cancerfonden hade inte cancerforskningen fått de här 5 miljarderna. Om inte Cancerfonden fanns så skulle det inte finnas någon instans som skulle kunna ta över det dom gör. De får inga statliga pengar. Alla de 5 miljarder som inkommit sedan starten har kommit av privatpersoner och företag. Cancerfonden stödjer inte bara forskning utan även nya behandlingsformer för de som drabbats av cancer och informerar om hur cancer kan förebyggas och upptäckas.*

Cancer är något som drabbar nästan alla, nu för tiden. Det finns snart inte en enda människa som inte känner någon som har eller har haft cancer. Det jag funderar mycket över är varför det tar sån tid att hitta problemen. Varför får så många cancer? När kommer det universala botemedlet? Snart, hoppas jag.

Idag är det andra advent och julen står för dörren. Jag tänker skänka hundra kronor till Cancerfonden idag, för att försöka bidra med något till alla de som har, har haft eller i framtiden kommer få, cancer. Vad tänker du göra?

Cancerfondens plusgironummer: 90 1986-0
Cancerfondens bankgironummer: 901-9514 (för internetbetalare)

*källa: http://www.cancerfonden.se

Inga kommentarer: