tisdag, juni 24, 2008

Traderatjafs

Sitter som vanligt och spanar på stringhyllesektionen på Tradera och samtidigt som jag gör det så lägger jag märke till en del saker som gör mig fundersam. När folk lämnar omdömen på personer som sålt eller köpt någon vara så har de en tendens att skriva så här: " inga problem, bara ++++++++++++++++++++++++++++++" Varför gör folk så? Räcker det inte att skriva typ "bra kontakt" eller "allt bra" eller (om man nu måste skriva med ett + i omdömet) bara skriva ett enda plus, inte 27 stycken? Det ser hemskt ut och tillför inte någonting till omdömet. Det tar bara upp en massa utrymme och sticker mig i ögonen. Sen förstår jag inte heller varför en del lämnar 10 omdömen på rad med samma text? Är dessa upprepade omdömena misstag eller gör folk så för att säljaren/köparen ska få fler bra/dåliga omdömen? Det tillför ju inte heller någonting. Det ger en skev bild utav personen. Jag kanske tänker att jaha, den här personen har fått 20 bra omdömen och inget dåligt, men så har personen i själva verket kanske bara sålt tio grejer. Det borde ju inte gå att lämna ett omdöme fler gången än en.

Sen undrar jag hur en del kan med att ta mer i porto än vad det i själva verket kostar att skicka grejerna. Tar de betalt för arbetet eller? Det är ju sjukt dåligt gjort alltså. En som säljer en stringhylla just nu på Tradera tar 305 kronor i frakt. Hur är det möjligt? Alla andra skickar iofs med buss, men då kostar det max 160 kronor. Inte konstigt att ingen lagt bud på den hyllan.

Jag råkade lägga ett bud en gång på ett PS2-spel för 50 spänn, sen ser jag att dåren tänkte ta ut 75 spänn i frakt. Ett spel kostar väl på sin höjd 33 spänn eller nåt att skicka. Tur som attans att jag blev överbjuden. Den tabben gör jag aldrig om igen!

/Kristin - spanarn

5 kommentarer:

Myamia sa...

Hej på dig! Jag vet 2 loppis somär i helgen, kanskehittar du en där! På lördag är det ett stort loppis i främmestad, på råglannaparken. Nu är det ju inte säkert att du vet vart det ligger iof :)
Sedan är det nog loppis i vänersborg i gen på söndag, du vet bakluckeloppisen som vi var på. jag har inte kollat upp det än, men det står i tidningen i såfall :) Hoppaspåtur! Kram MAria

Traderafreaket sa...

10 likadana innebär oftast helt enkelt att den personen som lämnat omdömena har vunnit 10 saker av samma säljare och måst lämna omdömen på varje enskild sak för sig. Jobbigt att skriva olika om alla grejerna skickats på samma sätt av samma trevliga säljare, (har själv varit med om detta).

Däremot får du bara en positiv poäng per köpare. Dvs köpare som återkommer och fortfarande är nöjda tillför dig ingenting på plussidan. Samma med missnöjda som lämnar minus.

Antagligen bla för att fuskomdömen och hämdomdömen inte skall slå igenom för kraftigt.

Lycka till med stringhylleletandet.

Kram

LyLy sa...

75 kronor i frakt för en grej som skulle kostat 50 kronor, vad surt om du hade vunnit!

Jag tror att jag har tre olika nummer till dig? Är det det sista som gäller?
Jag fick ditt mess, men jag var nog lite dålig på att svara...sorry =(

LyLy sa...

Ahhh, nu kom jag på felet. Jag hade lagt in 66 på slutet istället för 86. Problemet löst!

Myamia sa...

Vettu, jag håller utkik efter en stringis på lördag. Det lutar åt att vi åker till den stora i Främmestad. Men det är klart, dessa hyllor brukar ju gå åt. Men de är billiga på den loppisen iallafall! Förresten, du har inte kollat på dennis prylbod?
Kram Maria