onsdag, januari 31, 2007

Idag är jag glad för att...

... jag träffade på kära Sandra på MSN.

Good old Sandy Bell var där ! Hurra, jag blev jätteglad. Jag saknar min lilla Ariel. Det var längesen vi snackade och nu vet jag att hon hänger på MSN mest hela kvällarna ;) så nu vet jag ju vart jag kan få tag i henne. Mucho gusto! Min lilla polisaspirant. Hmm...undra fall det finns några bra scrapaffärer i Växjö?...

...kära Helena kommer tillbaks till jobbet i morn. Som jag längtat. Det har varit oliiiiiidligt jobbigt utan min kära slättflicka där to lift up my spirit when i'm down. Men i morn, då sitter hon där igen. Hurra!

Jag är däremot inte glad för att bussen havererade när vi stannade vid NÄL. Trevligt. Fick gå av bussen i det underbara regnet och ställa mig och vänta på en annan buss som tog en kvart på sig att komma in till stan eftersom den körde via björndalen. Tack för det västtrafik!

Jag har inte gjort nåt jag skulle göra idag. Skulle försöka mig på att göra budget men det har inte blivit av. Sandra var mkt roligare än budgeten. Får fixa det i morn i stället. Nu ska jag gå och lägga mig så jag inte känner samma utmattande trötthet när jag jobbar i morn som jag känt idag. Galet trött har jag varit. Nåväl. Början hemsk, slutet gott, alltid något.

Puss på dig Sandy min lilla vän!

tisdag, januari 30, 2007

Det värsta jag någonsin sett.

Jag tror jag håller på att avlida.

Grey's anatomy slutade precis och jag har hjärtklappning. Vad fan är det som händer. Det var nog de absolut mest spännande fem minutrarna i tv:s historia. Jag hoppas det snart blir nästa tisdag så min hjärta kan sluta slå så hårt. Hur ska jag kunna sova nu?

Burke will be back soon...

Orkar egentligen inte.

Tisdagen den 30 Januari 2007 kommer jag minnas som en dag jag helst vill glömma.
På tisdagar har vi möte på jobbet. Dessa möten är efterlängtade och välbehövliga. Efterlängtade för att man får lite ny kraft att orka med veckan och välbehövliga eftersom det händer en hel del grejer som man måste ta del i. Chefer informerar och problem tas upp. Två tisdagar i rad har vi inte fått gå på något möte. "Det är för långa köer" säger cheferna och ler. "Vi måste tänka på kunderna" .
Ja, köerna är dödligt långa och kunderna måste förstås få hjälp, men vi då? Vi som ska hjälpa kunderna med de problem de har, vem ska hjälpa oss när vi inte orkar jobba längre? Och, vem ska då hjälpa kunderna? Ska cheferna göra det? Nej, jag skulle inte tro det.

Det blev mer eller mindre upprorstämning bland kollegorna. Alla suckade och sa "det här är förjävligt". "Vi måste göra något åt det här". Ja, det måste vi, men vem ska göra detta något? Ingen vågar säga någonting. Själv hade jag planerat att spy lite galla över arbetssituationen på MÖTET, men som sagt, mötet blev inte av. Jag förstår att ingen vågar säga nåt också för den delen. Så fort någon klagar på någonting så intas av cheferna en försvarsställning som är ganska löjlig. Varför blir dom så uppretade av lite kritik? De är chefer, de ska väl kunna ta klagomål från sina anställda?

Jag önskar vi hade andra chefer, riktiga chefer, chefer som förstod oss bättre och som det gick att föra en allvarlig diskussion med. Chefer som hade nåt bättre att komma med än det svaret en kollega till mig fick när hon frågade "Men om VI har nåt att säga på mötet då?" Chefen spärrar upp ögonen skakar på huvudet, ser allmänt förvirrad ut och säger "Ja..." Jag blev helt paff, var det ett svar? Menar hon att hon svarar på det viset när kollegan ställer en vädigt bra fråga. Idioti! Jag förstår inte hur denna mänska kunde bli chef. Hon är ett stort skämt. Ett dåligt skämt!

Nu är det Grey's och sen är det sängen.

söndag, januari 28, 2007

Jag behöver en laptop!

Jag har kommit fram till att jag hellre köper en laptop än en systemkamera just nu. Det känns som att det är vettigare och smartare. Min stationära dator tar sån plats, skärmen är ju gigantisk! Med en laptop hade jag sparat en massa utrymme och mitt skrivbord kunde bli det scrapbord det vill bli, inte kombobord som det är nu. Jag hade till och med fått plats att sitta och sy i sovrummet. Det hade inte vart helt dumt. Jag har fått mammas symaskin nämligen, hon använder sin gamla när hon syr och det var ju onödigt att den bara stod där och samlade damm. Den är aldrig ens använd! Så nu ska jag lära mig sy igen. Ashäftigt!

Jag känner mig pysslig och huslig idag men jag har inte tid att pyssla eller husa mer idag eftersom jag ska upp snart. Jag gillar inte att det är söndag. No sir! Jag vill ha mer tid på mig att pyssla med hemmet. I need it!

Tror jag ska ta ett varv på CO i morn och titta vad de tar för en sån där lamineringsmaskin och ifall de har nån käck låda att samla sygrejer i.

Nu ska jag surfa lite till och sen är det dags att nana... *suck*

Sov gott kära vänner!

torsdag, januari 25, 2007

Shopolycka.

När jag ska shoppa scrap så finns det jag ska ha aldrig inne.
Det börjar bli riktigt tröttsamt. Exempelvis beställde jag två igår från en nätbutik, idag fick jag ett mail där det stod att dessa dies båda var slut just nu. Men åh! Jag ville ju ha dem NUUUUU!!!!

Mitt ez är ju som tidigare nämnts slut och idag när jag var i en fysisk scrapbutik och skulle köpa så fanns det naturligtvis inte. Tjejen i butiken visste inte ens vad det var. Skumt!

Jag är så trött på detta fenomen. Jag får ju aldrig nåt jag verkligen behöver när jag verkligen behöver det. Jag tror jag genast måste ge mig in i en nätbutik och beställa lite akrylfärg. Pekfingret riktigt längtar efter att få trycka på köpknappen...

Everyday is my birthday...
M och jag lekte lite med hans mobil.
Det blir faktiskt riktigt bra foton trots att det är en sån liiiiiten kamera. Han vill försöka få mig att förstå att man inte behöver en systemkamera i tiotusenkronorsklassen för att ta häftiga kort. Jag håller fortfarande inte med, men det var roligt att ha photosession ändå =)

måndag, januari 22, 2007

Hjärtliga hälsningar.

Idag när jag kom hem fann jag ett ark med stämplar på stolen i hallen. Jag blev alldeles förtjust och överlycklig, tills jag insåg att mitt EZ-mount är slut. Då blev jag lessen och deprimerad. Satan vad tråkigt det blev då. Jag kommer inte iväg till affärn innan onsdag heller och med min erfarenhet av den butiken så har de knappast nå EZ hemma eftersom jag behöver det. Men stämplarna var fina i alla fall.

Det har varit ok på jobbet idag trots min förkylningsblåsa på tungspetsen. Jag hatar den. Jag vill amputera tungan. Så mycket hatar jag den. Min kära kollega Helena var på jobbet idag och det är mkt bra när hon håller sig hemma och inte åker upp till Stockholm hela tiden ;) jobbet är mkt roligare när du är där, bara så du vet gumman =) och förresten tycker jag inte om att du läser bloggen men aldrig kommenterar. Skäms på dig!

En annan jobbig sak (som om inte blåsan vore nog) är att jag inte hittar laddaren till mina kamerabatterier. Det driver mig till vansinne. Jag har ju massor av saker att fotografera nu bara för att jag inte kan. Det funkar inte med vanliga batterier såsom Duracel i min kamera för den slukar dem på mindre än tio minuter. Det måste vara SONY batterier. Mycket märkligt, men dessvärre sant.

Har spelat lite med min blodalv nu på kvällen på min dator, (vanligtvis spelar jag på sambons) synd bara att min dator e så kass att det förtar hela upplevelsen. Men det är kul att spela wow igen, det hade jag aldrig trott...

Nobody fucks with the Jesus!

onsdag, januari 17, 2007

Lite frågor.

Äger du en iPod?
Skulle inte tro det, jag äger en Sony mp3-spelare

Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Har aldrig ägt några flip-flops.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Jag tar gärna bilden, men på mig själv ;)

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Jag har inga sömnsvårigheter.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Blå mjölk.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Jadå, man har ju demonstrerat på 1:a maj några gånger.

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Lisebergsbanan.

När flög du senast?
Jag flyger varje dag.

Pratar du några andra språk?
Engelska.

Har du en stationär dator eller en laptop?
I mina drömmar har jag en laptop, i verkligheten har jag en stationär.

Kan du kasta macka?
Typ.

Vad har du med dig in på bion?
Ramlösan och popcornen, samt Tias då förstås.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Religion och engelska

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
?

Äter du frukost dagligen?
Ja två mackor på jobbet innan första samtalet.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Fullbokade nej, stressiga ja. Dagarna är 5 timmar för korta.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Så är det!

Vad var det senaste du åt?
Spagetti o köttfärssås.

Valde dina föräldrar ditt namn?
Ja, det antar jag, vem gjorde det annars?

Skulle du säga att du är trendig?
Knappast.

Vilka kändisar har du blivit jämför med?
Beck (sångaren, inte Martin Beck) och Lisa Simpson.

Vad är du allergisk mot?
Solen och mina egna tårar.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Edvard.

tisdag, januari 16, 2007

Snabb leverans!

Den efterlängtade boken kom idag. Jag är så glad =)
Magdas Scrapbooking har verkligen supersnabb leverans och det är jag mycket tacksam för. Jag är även tacksam för de fina presenterna man fick med. Jättefina cardstockblommor och tygblommor. Gillar dem mycket. Jag gillar affärer man får presenter ifrån, det gör ju lixom att man återkommer, sen att de skickar paketen snabbt gör ju inte det hela sämre ;)
Så här fin är boken.

52 scrapbooking challenges by
Elsie Flannigan.

Det har varit så fin väder idag så det passade ypperligt med en glad bok när jag kom hem. Synd att klockan är så mkt att jag inte hinner göra min första utmaning idag, får se om jag hinner göra en i morn kanske? Hoppas det...

Kram på er alla.

söndag, januari 14, 2007

Shopsugen.

Jag är extremt sugen på att handla scrapsaker. Det kliar nåt fruktansvärt i händerna när jag surfar runt i de olika butikerna. Jag har ju ett presentkort nere på butiken i stan men där har dom ju fan inget. Det blir jag mer och mer frustrerad över.

Jag vill ha:
Alla hjärtans dag stämplar
Alla hjärtans dag papper
Kortlek - för att kunna utföra den roliga utmaningen med ett kort i veckan.
Akrylfärg
Distresser
Dies

Kom precis på att jag inte kollat om de har akrylfärg i lokalbutiken, distresser har de nog faktiskt, får kila ner och kolla det på onsdag. Det kan jag ju faktiskt köpa för presentkortet i sånna fall. Avgjort!

Folk som går här ute på gården ser oerhört plågade ut, stackare!

Orkan?

Hela den här veckan skulle jag vara hurtig hade jag bestämt. Hela den här veckan har vädret satt stopp för min hurtighet.

Det har snöat, vilket i vanliga fall inte skulle hindra mig från att promenera, men när gatan är täckt av is och jag inte har pensionärsbroddar under skorna så försöker jag hålla mina tassar inomhus. Det har spöregnat, vilket inte heller det i vanliga fall skulle hindrat mig från att gå ut, men när det samtidigt ligger snö på marken och det bildas pölar av slask som räcker mig upp till knäna så går jag helst inte ut. Det har blåst, nej det har inte blåst, det har stormat. 30 s/m och Kristin håller sig inomhus. Jag gillar inte blåsten, jag är rädd för den, därför går jag inte ut och promenerar, även om det faktiskt är rätt fint väder för övrigt. En del är rädd för åskan, jag är rädd för blåst. Så är det! Ovanstående innebär att jag varit hurtig en dag den här veckan. Sorgligt men sant. Jag får hoppas på bättre väder nästa vecka. Någon gång måste det ju sluta? Eller är det så här våra vintrar ska se ut hedanefter? Ingen snö, bara regn, ingen sol, bara blåst. Usch och fy!

Jag börjar längta efter våren, innan vintern ens kommit...

fredag, januari 12, 2007

En borttappad hjärna...

...är ingen bra hjärna!

Hur kunde jag glömma att beställa Magnolias nya stämpelpaket? Jag fattar det inte? Som tur är har jag åtminstone beställt hÄnglars paket, jag får nöja mig med det.

onsdag, januari 10, 2007

Inte nöjd men rolig att göra...

...var denna dubbel LO.


Har aldrig gjort något liknande och det blev ganska hemskt men jag tyckte det var roligt att sätta ihop en massa bilder på det här sättet. Man lever så länge man lär som jag intalar mig själv varje gång jag gör en ny LO. =)


Scrapliftat Cattis på scrappiz.

Gjorde den här layouten i somras men har inte vart riktigt nöjd med den, nu orkar jag dock inte bry mig om det längre. Jag gillar den trots missnöjet med vissa saker.

Herre jösses, nu är det ju helt vitt ute!

Varför bloggar jag?

Hur ofta bloggar du?
Jag försöker blogga varje dag men ibland finns ingen inspiration alls och då läser jag andras bloggar i stället.

Varför började du blogga?
Därför att jag gillar att skriva och dela med mig av mitt liv och för att jag kan visa upp de pyssliga saker jag tillverkar, saker som inspirerar mig osv. Fast egentligen är det märkligt att jag började blogga eftersom jag inte tror att någon skulle kunna vara intresserad av det jag skriver ändå? Men jag gör det helt enkelt för min egen skull, med eller utan läsare.

Hur länge har du hållit på?
Jag började skriva Dagbok på nätet den 24 Augusti 2001. Jag började blogga någon gång i somras när jag hittade Scrappiz. Först på blog.se nu på blogger.com Jag hatar båda sidorna lika mkt!

Kan du tänka dig att du fortfarande bloggar om 3 år?
Jajamensan, jag tycker det är mycket käckt att kunna skriva och visa bilder på saker jag gör eller gillar på nätet. Jag gillar allt med att blogga, förutom blogger då ;)

Vad skriver du helst om?
Mitt liv, alldagliga saker som hänt på jobbet, på bussen och sånt där. Sen gillar jag att skriva om pyssel och prylar. Har faktiskt inte skrivit så mycket om mitt musikintresse och jag kan inte svara på varför?

Hur många bloggar läser du?
Jag vet inte, har inte så många i länklistan, där har jag de jag orkat lägga dit. Dessvärre växer ju listan hela tiden vilket är ganska jobbigt. Jag kan bli sittandes i timmar framför datorn bara för att jag läser så många bloggar.

Har du skaffat nya vänner/bekanta genom bloggar?
Nej inte direkt. Inte ännu i alla fall.

Dina favoritbloggar som skrivs av scrappare?
I huvudet på en pappskalle
Papperspyssel
Woopsie Daisy
A Beautiful Mess

Jag gillar bloggare som uppdaterar ofta!

Dina favoritbloggar som INTE skrivs av scrappare?
Jag kommer inte på en enda just nu...

Lämnar du alltid avtryck efter du läst någons blogg?
Nej, men många gånger gör jag det, i alla fall när det är en blogg jag besöker ofta. Eftersom jag själv tycker det är kul att få kommentarer så försöker jag göra det så ofta jag kan.

Hur gick detta till?

Enligt bibliotikarie x är jag skyldig Trollhättans Stadsbibliotek 330 kronor!

Woot? Helt oförstående tappade jag hakan i lånedisken och kände hur pulsen blev högre. "Ja, 2005 lämnade du in fem böcker två månader försent". Que? Ok? "Titta här, känner du igen titlarna?" Öh, nja, jag ser ju att de är lånade då jag pluggade på GU men jag har inte lämnat in nåt försent. "Jag ser ju bara vad som står i datorn här". Ja...

Chockad och upprörd lämnar jag biblioteket utan lånade böcker. Jag kunde ju inte låna förrän skulden är betald, kortet var spärrat! Oh my god! När jag gick hem i regnet funderade jag över dessa böcker. Jag minns min sista hemtenta i religion som jag läste på vårterminen -05. Jag lämnade in den sent och lånade om böckerna en massa gånger. Jag kan ge mig f-n på att den mänskliga faktorn, dvs någon på biblioteket, glömt att notera detta i datorn. Jag tror man kan låna om böcker två eller tre gånger och det gjorde jag. Har dock inget minne av att jag lämnat in dem två månader försent. Däremot stämmer det ju med att de blev två månader försenade om jag lånade om dem ett par gånger. Man får ju ha böckerna i ca 4 veckor. Jag känner på mig att jag har rätt, men vad ska man göra, står det att jag är skyldig dem 330 kronor så är jag väl det.

Den mänskliga faktorn är faktiskt något jag känner till mkt väl. I mitt yrke märker jag av den dagligen. Jag vet att den finns. Det här med mina omlåningar är ett typiskt mänsklig faktor fall. Det irriterar mig att 330 kronor av mina surt intjänade pengar ska gå till något jag inte tror stämmer. It's just my luck!

Ingenting gick som det skulle idag. Jag gick en kvart tidigare från jobbet för att hinna hem till den lokala "scrapbutiken" för att handla dies el. dylikt men inte fasen hade de nåt nytt. Om två veckor kanske de får in nya. Och sen det här med Biblioteket. Jag tappade lusten att spatsera i stan och gick hem. Riktigt pissigt!

Det enda som piggar upp mig är det här julkortet jag fick av supercoola Elsie:


Jag har nog aldrig blivit så överraskad som när det här damp ner på hallgolvet, visserligen efter jul, men vem bryr sig =) Hon är för söt!

Titta det snöar, titta det snöar! ! !

måndag, januari 08, 2007

Varför ballar blogger ur?

Nu har det blivit sjukt svårt att få bilderna där man vill ha dem igen. Jag hade detta problem i början när jag bytte till blogger men sen gick det plötsligt bättre. Nu är det så igen. De lägger sig fel, går inte att dra ända dit man vill utan de stannar lixom på halva vägen. HATA!

Idag har jag varit ute och gått en promenad i rask takt. Känner mig mkt duktig. Ska fortsätta hela veckan lång. Jag ska bli hurtig som norsk. Det ni!

Puss på er mina små kycklingar!

söndag, januari 07, 2007

Söndag i helvetesveckan.

Det har varit en hård vecka. Jobbet har varit bedrövligt rent ut sagt. Jag har varit fast anställd i 7 dagar nu och jag är såååå trött på jobbet. Bra va?!

Hade det inte varit för att det ringde så fasansfullt mycket så hade det vart lugnt men nu gör det ju det och då känns det som att man blivit överkörd av en ångvält när klockan slår halv fem och man får gå hem. Jag längtar som en dåre tills vi får nya svarstider vecka 5. Det ska bli underbart att slippa sitta till sex de dagar man jobbar sent. Mer fritid. Tjohooo.

Helgen har varit lugn. Har scrappat en "ingen reklam tack"-skylt och kört en hel del Singstar. Jag sjöng helt själv men det var skoj ändå. Det är kul att försöka slå sig själv.

Jag ville göra en skylt som inte var så scrappig om jag säger så utan en som postmannen och reklamutdelarfolken inte kan missa. Den här missar de väl knappast? Den är i alla fall snyggare än den lapp vi har på dörn just nu.

Jag ska gå igenom mina julaftonsbilder nu och se om jag kan få ihop nåt av dem. Det känns som att jag bara scrappar huller om bladder, jag får ingen ordning på det. Jag behöver en massa olika album att sätta in mina färdiga lo's i för som det är nu så sitter alla lo's i samma album och så vill jag inte ha det. Kanske ska kika på ett på onsdag när jag slutar tidigt så jag hinner hem till den sk. scrapbutiken i stan. Jag måste ju faktiskt inte köpa dies för pengarna...

Dance like a butterfly, sting like a bee.