måndag, december 31, 2007

Gott Nytt År!

Kära bloggläsare, jag skulle vilja tacka för det gågna året. Era kommentarer gör mig jätteglad så fortsätt gärna med det.

Jag och Tias ska ner till pappa och A ikväll. Vi ska äta middag och ha det trevligt. Det var inte igår jag umgicks med en förälder på nyårsafton. Det blir nog jättebra tror jag. Snöar gör det också. Precis så det ska vara på nyår. Fast det ska ju ligga ett par meter snö på gator och torg, och det gör det ju inte tyvärr. Men man kan ju inte få allt här i livet så jag får vara nöjd med de få snöflingor jag får se idag.

Nu återstår bara för mig att hälsa alla mina vänner ett riktigt gott nytt år. Hoppas ni får ett underbart 2008!

Puss o kram från Kristin.

lördag, december 29, 2007

Fjollig?

Idag har jag tagit hål i mina stackars öron. Ja det är sant. Jag är en 27 årig flicka som idag för första gången i sitt liv fått sina örsnibbar genomborrade av ett vasst föremål. Jag var nervös och förmodligen ganska barnslig. Men sån är jag. Rädd för smärta. Tur att min Tias var med mig, annars hade jag nog fegat ur tror jag. Tack Tias! Och tack för julklappen.

Nu är det Guitar Hero som gäller.

Rock on!

torsdag, december 27, 2007

Vardag?

Jag vill inte ha vardag riktigt än. Jag vill ha mer ledigt och mer jul med allt vad det innebär. Men, tyvärr måste någon hjälpa de stackars kunderna som inte förstår ett jota av någonting och eftersom jag är en sån solidarisk medmänniska så jobbar jag, trots att jag inte vill ;)

Återkommer när det finns dagsljus med bilder på julklapparna.

Adios amigos!

måndag, december 24, 2007

God Jul mina vänner!

Hoppas alla bloggläsare får en jättemysig jul.

Jag beger mig ner till Lilla Edet och firar jul i vanlig ordning med Tias och min familj. Det ska bli mysigt. Hoppas ni alla får många mysiga klappar och trevliga stunder med era vänner och er familj. Vi hörs i mellandagarna eller efter det nya året börjat.

Puss och kram mina små tomtenissar.

fredag, december 21, 2007

Trött men skönt

Det är så det känns nu. Alla julklappar utan en liten till mamma är klara och jag känner mig relativt nöjd. Den jag alltid blir minst nöjd med är pappa. Varför blir det alltid så? Jag tycker jag köper sånt jag vet han vill ha men ändå känns det inte nog. Mkt märkligt. Jag vågar inte tänka på hur mkt pengar jag gjort av med idag. Ska inte logga in på banken och kolla tror jag. Fast jag måste ju ändå.... Usch usch usch. Jag som hade sååå mkt mer pengar än vanligt i morse. Nu har jag väl inte ens hälften kvar... fast då har ju jag betalat allt. Tias ger mig pengar sen. Men ändå. Det känns ända in i benmärgen när kosingen rullar ut. Jag hade på mig stora spenderarbrallorna idag. Köpte en fin grå klänning till mig själv på JC. Det är inte ofta jag handlar till mig själv där. Den är stickad och har fickor. Till den köpte jag ett rött kulhalsband som kostade femtionio och nittiofem. Som hittat, passade perfekt till min grå klänning. Jag är dödstrött nu. Sov inge vidare inatt av olika anledningar så jag skulle lätt kunna somna här i soffan om jag bara tillät mig. Men det kan jag inte göra. Pappa kommer nog snart och då ska jag åka med honom för jag måste handla mat. Köttfärs och godis till julafton. Sen ska jag rulla köttbullar. Men det kanske jag gör på söndag ist. Innan jag sätter mig i soffan och har uppesittarkväll med min älskling. För en gångsskull verkar vår vän T inte ha sitt kalas dagen innan julafton utan den 22:e. Det vore ju toppenbra om det stämmer.

Gårdagen var mkt händelserik. Jag och pappa skulle till IKEA och strosa litegranna. Det var käckt. Det hände en hel del roliga grejer som jag är för trött för att skriva nu men det jag kan säga är att 1. Kristin känner till vägarna runt Båberg bättre än Krister. 2. Drick inte glögg när du kör en IKEA-vagn och 3. Om du ska sopa golvet på IKEA så gör det inte med din pappas jacka.

Always look on the bright side of life!

söndag, december 16, 2007

Depp

Jag har inte lyckats med nåt idag. Har bakat kola och pepparkakor och allt blev misslyckat. Pepparkakorna blev brända (inte allihop, men många av dem) kolan blev inte kola första gången och andra gången blev den bränd. Jag tänker fan inte göra nåt nytt försök att göra världens godaste kola för då bryter jag väl ihop. Fan för det. Och granen är inte fin den heller. Ljusslingan saknar en lampa så den går inte att tända. Kanske är därför den ser hemsk ut? Jävla skitslinga. Varför seriekopplar man en ljusslinga? Man ska ju ändå dra ur sladden ur väggen säger dom ju. Fan och helvete! Och så har jag problem med vissa julklappar också. Det är ju helt jävla otroligt bra! Tur att jag skulle vara ute i sista minuten när det gällde den grejen. Pitt!

lördag, december 15, 2007

Kyligt

Sitter och funderar på om jag ska ge mig ut på stan idag? Jag har inga direkta pengar att spendera just nu men det kan ju vara käckt om jag kunde finna något till den personen som just nu är svårast att hitta något till. Jag sliter mitt hår! Sen ser det ganska kyligt ut också. Jag har kommit fram till att jag behöver en sån där sadelvärmare, eller sadelmuff eller vad det kan heta. Igår när jag kom ut till cykeln på morgonen var den täckt av is. Det är så där kul att sätta sig på en isig sadel kan jag ju säga.

Ok, jag tror jag ska göra ett schema för dagen. Intresseklubben antecknar?

11.45 Frukost med smörgåsar och O'boy
12.15 Värma mig och återhämta krafter i sängen
13.00 Städa köket
14.00 Städa toaletten
15.00 Fortsätta städa köket
16.00 Duscha
16.30 Cykla till affären och inhandla bakingredienser och ev något att äta till middag
17.00 Förbereda bakning
17.15 börja baka pepperkakor och chokladkola
17.30 Svära över att pepparkakorna inte blir snygga
17.45 Röra oavbrutet i den tjockbottnade kastrullen med "Världens godaste smörkola"
18.00 Bränna de första pepparkakorna i ugnen
18.05 Tycka att de brända pepparkakorna ändå är ganska goda
18.15 Dricka julmust
18.20 Göra kulprovet
18.21 Anse att kolan är klar
18.22 Röra ned kakao i kolan så att det blir "världens godaste chokladkola" i stället. (Ja, jag har smakat den då min kära underbara lilla Pia tog med sig några stycken till jobbet och gav till mig)
18.24 Svära över att kakon inte går att röra ut (Pia tips)
18.30 Hälla upp kolan på en plåt och låta svalna i kylskåp eller rumstemp.
18.45 Ta ut de sista pepperkakorna ur ugnen (hoppas jag)
19.00 Äta något som tom 15 minuter att göra.
19.30 Vara helt slut och väldigt varm

Så här ser min dag ut idag. Verkar trevligt. Stan får vi ta imorn. Det är bra med jul, för då är stan öppen på söndagar också. Undra vad min bror tycker om det bara? Stackarn!

Trevlig lördag på er, ni som kan syssla med den ytterst trevliga sysselsättningen längdskidåkning, föreslår jag ska göra det. Vi andra får titta på när jag gjorde det för en si så där 22-23 år sedan. Ni vet, då när det fanns snö.


Kristin åker skidor på Skogvaktarvägen

Puss!

fredag, december 14, 2007

Äntligen...

...får jag se På Spåret! Jag har längtat och längtat och längtat och längtat lite till. Gud va jag älskar Ingvar Oldsberg. Han är en riktig mysfarbror. Och den där Hellberg är härlig han också. Ja, jag älskar På Spåret. Ha ha, fy fan va fyndiga ledtrådarna är... "om en försvinner kommer de i stället" ha ha ha.

Jag har bestämt mig för att inte göra några julkort i år. Jag mådde faktiskt lite illa när jag satte mig igår för att måla motiv. Jag har ingen inspiration. Det känns som att jag inte kan scrappa längre. Eller om jag ens någonsin kunnat. Det kanske inte är en hobby för mig i alla fall? Äh jag vet inte...vi får väl se.

Den här helgen blir det städ, tvätt och bak. Ska bli mysigt och härligt att få riktigt julfint. Så ska det bli väldigt skönt att få vara ledig på måndag också. Jajamensan!

Trevlig fredag på er där ute!

onsdag, december 12, 2007

Här skulle det vara ett skämt...

Jag och Tias var precis och inhandlade årets gran. Det blev inte silvergran (eller va det nu heter ) iår, utan en vanlig hederlig gran. Den är grön, tät och luktar gott. Det är lixom det som är viktigt. Vi köpte den inte vid Statoil som vi brukar, utan vid Konsum på Hörngatan. Finfina granar var det. Jag är nöjd med vår gran. Han står på balkongen nu. Det är det enda "uterum" vi har. De ska ju tydligen stå i ett sånt innan man tar in och klär dem. Har tänkt att vi ska klä den lite tidigare iår. Tredje advent blir bra. Då får man myset lite längre än vanligt. Vi gillar mys.

Idag fick vi veta vad vi får i löneökning. Jag är nöjd med min. Först var jag lite missnöjd men sen blev jag nöjd. Nu är min lön inte minimi längre i alla fall. Bra är den inte, men bättre än förut ;)

Det har varit en bra dag på jobbet idag. Inte lika många vansinnigt julstressade kunder som ringt. Bara en, och hon var verkligen helt förtappad!

måndag, december 10, 2007

Börjar bli rädd för mig själv

För några veckor sedan började jag sova med öronproppar, för att Gissa löper och aldrig verkar ge upp den här gången. Jag vaknade typ 5 gånger per natt innan, nu vaknar jag kanske max 2 gånger om de får sitta i hela natten.

En natt, jag tror det var i förra veckan, vaknade jag vid tolvtiden med båda öronpropparna i min högra hand som jag krampaktigt hade slutit om de små gula plupparna. Jag stoppade in dem igen och somnade om. Några timmar senare vaknade jag igen, återigen med propparna i min slutna hand. Denna gången blev jag lite irriterad och gick upp och skällde lite på Gissa, som förstås var den som hade väckt mig. Återigen stoppade jag tillbaks propparna i öronen och somnade om. När klockan ringde vid tjugo över fem vaknade jag med propparna i handen. Nu var det nästan komiskt stört.

I går kväll när jag gick och la mig och jag läst klart stoppade jag in öronpropparna på sedvanligt sätt och försökte somna. Det tog en stund men sen sov jag hela natten. När jag vaknar av klockan sträcker jag mig för att tända lampan som står på nattduksbordet, men det funkade inte. Jag satte mig upp och försökte igen. Då ser jag att glödlampan inte sitter i sockeln. Jag kollar ner i min tidningsback där min mobil alltid ligger när jag sover, på en hög av tidningar och böcker, och där ligger glödlampan. Jag har alltså någon gång under natten skruvat ur glödlampan ur sockeln och lagt den brevid mobilen!

Vad är det som sker? Jag blev nästan skärrad när jag insåg att jag faktiskt skruvat ur en glödlampa mitt i natten utan att märka det. What gives lixom? Jag kanske får sluta med öronpropparna igen. De verkar ha någon märklig inverkan på mig.

Skumt eller?

söndag, december 09, 2007

Köksförändring

Idag har jag, Tias, pappa och Annika varit på överby och letat hyllplan till mitt och Tias lilla köksprojekt. Vi letade i de affärer som verkade mest logiska, så som Rusta, men det var lönlöst. Inga hyllplan som passade. När vi nästan gett upp kom Tias på att Coop ju faktiskt har en byggavdelning, och det var tur, för det var där vi fann vårt hyllplan. Vi har nu betsat det brunt (stod mellanbrun på burken, blev mörkbrun) och jag tycker det blev mkt vackert. Vi har satt upp det på väggen och det blev mkt käckt. Det är inte klart ännu men jag ser redan nu att jag kommer gilla vårt nya kök mycket mer än vårt gamla. Bilder kommer när det blir klart. Förhoppningsvis innan jul.

När jag var iväg till affären förut så upptäckte jag att de hade röda hyacinter. Det har jag aldrig hört talas om tidigare. Det var coolt, så jag köpte en som jag ska ha i köket. Kommer passa perfekt ihop med de nya gardinerna, den nya adventsstjärnan och det nya matbordet/hyllplanet.

Hoppas alla får en trevlig 2:a advent!