söndag, maj 31, 2009

Mors Dag

Idag har den första mors dag dagen avklarats. Jag tycker det gick riktigt bra. Theo hade varit och shoppat lite åt sin mor dagen till ära. Han hade köpt ett fint örngott på Åhléns där det stod att jag var världens bästa mamma. Han har helt klart rätt i det, Theo. Mattias tyckte även han att jag är en väldans bra mamma så jag fick en present av honom också. Ett tv-spel. Jag är ett big fan av tv-spels serien Ratchet & Clank och har varit det sen första spelet kom. Nu har vi ju ett Playstation 3 och då var jag ju tvungen att ha R&C även till denna konsoll. Fjärde spelet i ordningen blir det om jag inte räknat helt galet. Mina båda sötnosar till pojkar vet precis vad mamma vill ha. Tack snälla ni. Mors dag är en bra dag.

Min mor fick finbesök av oss idag och en fin blomgrupp. Resten av presenten till henne kommer imorn då bror inte kunde komma idag. Så mor får finbesök imorn också. Grattis mor! Min mamma är den bästa i hela världen och snällaste. Puss på dig!

Ps. Theos första tand är på väg. Jag kände nåt vasst i underkäken när han bet mig i fingret idag. Spännande! Ds.

lördag, maj 30, 2009

Att bestämma sig

Jag tror jag har bestämt mig för att plugga till hösten. Ska i så fall läsa kursen "English for pre-school class and primary school teachers" nu i höst. Eftersom det är för sent att söka till lärarprogramet nu så får jag ta ett ämne jag vill rikta in mig på och läsa det först. Men det funkar ju det också. Verkar vara en kurs helt i min stil. Jag trodde jag skulle behöva gå en vanlig engelskakurs (som jag redan gjort en gång men hoppade av) men det behöver jag inte som tur är. Men kursen är bara på halvtid så jag vet inte riktigt hur jag ska göra här nu... halvtid plugg, halvtid föräldraledig? Eller ta en annan halvtidskurs och plugga på heltid? Måste prata med min chef och ansöka om tjänsteledighet och grejer också. Jäkligt kämpigt med alla dessa papper som ska skickas hit och dit och allt sånt där, men det får det vara värt. Jag vill ju verkligen det här! *I have butterflies in my stomach*

/Kristin

torsdag, maj 28, 2009

Vad jag vill bli när jag blir stor

Jag är inne i ett pluggsug just nu. Jag vet vad jag vill bli när jag blir stor nu. Har vetat det ett tag iofs men inte tänkt så mkt i pluggbanorna förrän nu. Jag vill bli lågstadielärare. Jag känner att det skulle vara kul att få lära småttingar engelska och svenska och gud förbjude, matte. Jag vill ha en kateder och en skrivbordsstol som går att snurra på. Jag vill skriva mitt namn på svarta tavlan och hälsa alla små barn välkmna till första klass. Jag vill titta in i de små ögonen och känna spänningen och förväntan jag själv kände när jag började skolan. Jag vill dela ut pennor och suddigum och be barnen slå in sina böcker i papper så att de inte blir förstörda. Jag vill uppmunra de små att vara kreativa. Jag vill klippa och klistra med dem. Jag vill att Theo ska säga med stolthet i rösten att hans mamma är lärare. Jag vill rätta mattetal och rättstavningsövningar. Jag vill prata om andra kulturer och dela med mig av mitt stora intresse, religion. Jag vill få dem att uppskatta religion som ämne, vilket inte jag gjorde förrän på högstadiet. Religionen på lågstadiet var urtrist, det vill jag ändra på. Jag vill ge barnen en bra start i skolan. Jag vill att de ska tycka om skolan. Jag tror jag hittat mitt kall här i livet...

Funderingar:

- hur funkar det att vara tjänsteledig, får man jobba på somrarna?
- hur fattig blir man, blir det som nu ungefär?
- hur är det att plugga med barn?
- när ska jag börja plugga, jag har ju missat ansöka inför hösten?

Mycket funderingar är det som snurrar. Jag bannar mig själv för att jag inte tänkte på detta för en och en halv månad sedan. Satan, satan, satan!!!

onsdag, maj 27, 2009

Skulle scrappa hela natten lång...

...men jag orkar fan inte. Jag går och lägger mig nu. Orkar inte ens vara uppe till Theo ska ha mat igen. Trött och huvudvärk och säkert lite sur också.

Snark!

Stick Figure Family

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com
Make your Stick Figure Family at FreeFlashToys.com



Totalt meningslös sammitask, men ändå...

Morgonmonstret



tisdag, maj 26, 2009

Twitter

En sak jag inte förstår med Twitter är varför jag får anhängare som jag inte känner och varför dom kommer från USA? De förstår ju inte vad jag skriver. OMG will I have to write in English from now on? I have to be courteous to my english speaking followers. Nej orka det.

Ps. Theo kan vinka Ds.

lördag, maj 23, 2009

Lata dagar under äppelträdet

Vi var ju i Lilla Edet förra veckan och under några utav dessa dagar var det bara helt underbart väder. Himlen var hur blå som helst och äppelträdet stod i blom. Väldigt vackert var det. Vi la oss under det och päste en stund, jag och Theo. Härligt värre, dumt att Lilla Edets alla humlor hade valt att bosätta sig i blommorna. Vi vågade inte päsa så länge, men jag fick en del fina bilder i alla fall.

fredag, maj 22, 2009

Aja Baja!

Fy är nog det ord som kommer ur min mun mest just nu. Fy blir det för att jag är van att fya på katterna. Kanske ska ta och vänja mig av med det. I alla fall så fyar jag på Theo eftersom han ränner runt och ska dra i alla sladdar han ser och pilla på allt han inte får röra. Datorsladdar, dammsugarsladdar, väggkontakter ska han pilla på och tv spelskonsoller ska han vräka ut. Det är inte särskilt bra så vi måste komma på en lösning snarast. Sätta upp nåt skynke för alla spännande saker i tv-bänken kanske? Blir ju säkerligen jäkligt fult, men vad ska man göra...

tisdag, maj 19, 2009

Natten som gick

Theo är som sagt sjuk. Snuvig och febrig. Febern har gått ner idag men snuvan består. Natten till idag var bedrövlig. Mini Schatz valde att vakna klockan 3 och ville inte somna om efter en flaska välling som han vanligen gör. Klarvakna ögon och en liten mun som pratade som om det vore mitt på dagen. Konstigt, när jag är sjuk vill jag inte göra annat än sova. Vi fick upp och ut i vardagsrummet o kolla på tv. Vid halv 4 bestämde jag mig för att prova en gammal beprövad teknik som jag vet alltid funkar. På en spädgris vill säga. In i köket, på med kranen, ner med persiennerna, börja vandra. Fram o tillbaka, fram o tillbaka. Han vägde ca 3 kilo när denna teknik framarbetades. Han väger 7,5 nu. Ryggen värkte, kroppen skrek efter sömn och irritationen växte. Vid tio-kvart över 4 började sälen somna in i min famn. Försiktigt får man då ta sig ut i hallen och in i det helvetiska vardagsrummet där golvet knarrar som vore det från medeltiden. Tacka vet jag laminatgolv! Han fortsatte sova så jag testade gå in i sovrummet och sätta mig i sängen. Allt väl. Lade ner honom på kudden och lade mig själv till rätta. Det gick inte. Han kom inte till ro. Plockade upp honom och lade honom på mage på mitt bröst. Jag satt upp. Det gjorde susen. Han somnade djupt. Jag sov kanske en kvart, sittande. Ont i nacken fick jag men det var det värt. Sen sov han hela tiden till halv åtta.

Detta börjar bli en blogg om ointressanta anekdoter ur vårt sömnlösa liv. Skriver mest ner detta för att själv komma ihåg det då jag inte för någon dagbok just nu. Nån gång vill man ju kanske titta tillbaks på detta och säga "gud, va jobbig du var när du var spädgris Theo". He he.

Har promenerat i Skoftebyn idag. Jag gillar verkligen hitersta delen av skoftebyn. Nysätersvägen och en annan väg jag glömt av vad den heter. Där vill jag bo. Har hittat ett hus, helt förfallet, med orensad trädgård, som jag tror är obebott. Ska nog ta reda på det. Där kunde Mattias få röja. Som han hade fått röja. Det ser verkligen helt ras ut. Trähus, inte funkis, ett funkishus hade ju inte vart förfallet. Men det är säkert jävligt billigt. De kanske skänker bort det till och med. Ha ha. Drömma kan man ju göra.

måndag, maj 18, 2009

Snuvigt

Theo är sjuk. Han har feber och är mkt snorig. Det började i lördags natt. Han vaknade och fick panik då han inte kunde andas genom näsan. Det var jättejobbigt, visste inte vad jag skulle göra. Fick ta ut nappen och försöka lugna honom bäst jag kunde. Sen i söndags var han jättevarm hela dagen och ville inte sova annat än jättenära mig. Inte mig emot, var ju trött som få ändå, så jag sov gladeligen. Idag har han inte haft lika hög feber men är ändå hängig. Näsan rinner och stackarn nyser i ett. Hoppas han mår bättre imorn. I morse vaknade han tjugo över fem och ville ha mat. Sen kunde han inte somna om. Han försökte i en timme, sen gav han upp och ville komma upp. Vi satt och myste i soffan tills han somnade på mitt bröst vid halv åtta tiden, helt slut.

Har inte fått nåt gjort idag. Tagit fram lite scrapgrejer för att scrappa inbjudningar men kom inte så långt med det. Får fortsätta imorn. Nu är det tv och Project Runway som gäller.

Auf Wiedersehen!

fredag, maj 15, 2009

Ogräs

Ska ut på baksidan och försöka rensa lite ogräs mellan stenplattorna. Tydligen sketasvårt säger pappa. Men skam den som ger sig innan hon ens försökt. Jag är grymt taggad. Synd bara att jag inte hör ifall Theo vaknar nere i källarn om jag är ute. Nu skulle man haft en sån där babymonitor som alla amerikaner har på tv och film som de överhör varandra med. Attans.

Igår snöade det här i Little Is It. Det snöade maskrosor. Mkt vackert.

Edit: har nu rensat mossa i ungefär en timme. Det var inte det lättaste. Far min hade rätt. Men det var skönt med lite kroppsligt arbete. En säck ogräs fick jag ihop. Ska ta resten med högtryckstvätten tror jag. Det ska tydligen funka på mossbelagda stenplattor. Vem vet, en dag kanske det ser ut som det gjorde när man var liten och retade myror med rakborstar? Hoppas det!

torsdag, maj 14, 2009

Öppna förskolan

Idag har vi haft storfrämmande, Theo och jag. Vanessa och Ivar har varit till Little Is It minsann. Vi hade planerat in en öppna förskole-date. Det gick alldeles utmärkt att besöka öppna förskolan i fel kommun, som tur var. Vi var lite nerviga innan vi kom dit. Min far trodde vi skulle bli utkörda när de kom på att ingen utav oss kommer från bygden. Vi träffade på folk vi kände. Båda två. Inte illa. Theo och Ivve var helt klart vackrast på stället. Helt objektivt alltså! Alla bebisar utom två var yngre än Theo. Theo kände sig malplacerad med alla dessa småttingar som bara låg och spydde. He he. Ivve ochTheo kommer dock bra överens. Det luktade bajs på öf. Annars var det rätt fräscht. Nästa gång tar vi nog öf i Uddevalla eller Trollhättan. Eller varför inte Borås? Man måste ju vidga sina vyer. Jag vet Vanessa, vi köper varsitt Regionen Runt-kort och tar en öf i varje stad i hela VästraGötaland. Så har nog aldrig någon gjort förut. Kanon!

Theo ligger och sover i vagnen utanför huset. Han verkar helt utslagen efter dagens strapatser. Det kanske är så att jag måste besöka öf en gång i veckan hädanefter så att Theo får sova. Hmmm...

I vilket fall som helst tackar jag dig V för en trevlig dag och meddelar dig härmed att jag gärna gör om detta snart igen. Theo och Ivve måste ju bli polers. Theo försökte ju bonda idag men Ivve var mer intresserad av flickan i poolen. Nästa gång kanske han är på bättre bondinghumör. Vi får hoppas på det.

tisdag, maj 12, 2009

Centrifugen

Jag har förstört min son förevigt. Jag utsatte honom för det horribla ljudet av en centrifug. Han skrek ett tjut högre än slätstrukna C. Ja jag vet att det inte heter så, har man en gång hört fel är det lätt att alltid kalla det vid det felaktiga namnet.

/Tortyrmamman

Normaltillstånd

Jag har länge gått och tänkt på hur irriterande det är att man ständigt hör att "graviditet är ett normaltillstånd". Det måste varit en man som kommit fram till denna otroligt ogenomtänkta och fruktansvärt puckade slutsats. Vad med en graviditet är egentligen normalt? En sak som är "normal" skulle jag vilja påstå är en sak som händer större delen av tiden, för de allra flesta. En graviditet varar i ca nio månader, vilket inte är en särskilt stor del av en människas liv, och endast femtio procent av jordens befolkning råkar ut för det. En graviditet gör mycket märkliga saker med en kvinna. Hon blir hormonstinn. Gråter för ingenting. Går upp x antal kilo i vikt på väldigt kort tid. Ger henne foglossning och problem med ischiasnerven. Hon får problem med sina händer och sina leder. Hon blir trött. Hon får en halsbränna som inte är att leka med. Hon kan inte andas normalt då barnet i magen pressar ihop hennes lungor. Hon kissar hundra gånger om dagen. Hon får förstoppning.

Vad är det med en graviditet som är normalt? Varför kan man inte som kvinna få ta det lite lugnare då man är gravid? Kanske gå ner i arbetstid så att man slipper somna ståendes i en bankomatkö? Så man slipper spy i bussen på väg till jobbet? Nej gud nej! Det är helt normalt att vara gravid så du ska fortsätta som om inget har hänt. Det är oförståeligt och sjukt irriterande när en man sitter och säger till en att "graviditet är ingen sjukdom, det är ett normaltillstånd". Hade en man kommit till en läkare med ovan nämnda symptom så hade han blivit sjuksrkiven direkt, stackarn. Ignorant fools!

måndag, maj 11, 2009

Tweet tweet

Så, jag gick och skaffade mig Twitter. Trevligt. Men vad är det bra för? Se här till höger vad jag gör just nu ----->

söndag, maj 10, 2009

Om jag hade pengar...

...så skulle vi bo i ett funkishus från 40-talet någonstans i stan men utan insyn. Jag hade planterat Magnolior och Japanska körsbärsträd i varje vrå av trädgården. Däremellan hade jag låtit Ranunkel och Luktärt få sprida sina ljuvliga färger och dofter. Det hade vart ett vitt hus i sten. Inuti huset skulle min högst personliga stil råda. Den nuvarande Svenssonstilen skulle inte gå att finna i vårt hus. Svenssonstilen är den där ek-svart-vitt-grått och metall är huvudinslag i inredningen. Hujedamig så tråkigt. (Jag håller med inredar-Simon när han säger att ek kommer bli det nya furu i svenska hem). Det hade inte varit ett avskalat hem. Jag gillarKusinJ's hem, fullt av små prylar och pinaler. Och böcker. Mycket böcker i stora bokhyllor. Jag gillar inte att man inte visar upp sina böcker längre. Köket hade varit ett amerikanskt 50-tals kök. Tänk er en gammal hederlig Amercian diner. Det försöker jag även återskapa hemma i vårt nuvarande kök men det är lättare sagt än gjort. Jag har sett ett sånt köksbord med stolar i hela mitt loppisletande liv och då tyckte Mattias det var för fult så jag frågade inte ens om priset. Synd bara att Mattias nu inte tycker det är fult längre, efter att ha förstått konceptet. Satan satan satan!

...to be continued!

söndag, maj 03, 2009

Favoritkillar

Han tycker så mycket om sin pappa och sin Martin. De är så tokroliga och får honom alltid att skratta. Det är inte många utav våra kompisar Theo tycker om, Martin är en utav få. Vissa är han rent utav rädd för. Börjar gallskrika så fort en av de han är rädd för kommer innanför dörren. Lite humor faktiskt.

lördag, maj 02, 2009

Rullar mest just nu



Grymt bra Anna Ternheim låt. Lyssnar man på hög volym och sjunger för allt man är värd så pirrar det lite i magen. Jag lovar!

7 månader

Igår, första maj, blev Theo 7 månader. Vi firade med en dag i solen. Mamma blev fräknig och Theo blev trött. Konstigt att det är så, själv blir jag pigg av att vara ute, Theo blir pigg när han kommer in...

Vid 7 månader tycker Theo om att:
  • Titta på sina händer och försöka vinka. Han har lyckats en gång. Han vinkade då till sig själv
  • Sitta upp på lekmattan och leka med diverse leksaker, helst sånna han inte får leka med typ våra mobiler
  • Spatsera omkring på Överby och titta på folk
  • Våran kompis Martin
  • Stå upp
  • Skrika i trappuppgången. Han har lärt sig att det ekar så roligt där
  • Titta på Mitzi. Gissa är inte lika kul längre, henne har han ju faktiskt klappat massa gånger. Mitzi däremot är fortfarande outforskad.
  • Äta mat. Nu går även burkmat ner.
  • När man sjunger Imse Vimse Spindel för honom
  • Gnaga på gurka
  • Klia sig bakom örat
  • Försöka ligga på mage och sova, det går inte så bra.
Theo gillar däremot inte:
  • Solen
  • Att ligga ner, vare sig på rygg eller mage
  • Främlingar
  • För store bitar i maten
  • Att man lämnar honom ensam i en sekund
Han kryper inte ännu men han sitter stadigt på golvet och i soffan utan att ramla. Han har dock en förmåga att kasta sig handlöst efter leksaker då han sitter på golvet så man måste ändå sitta med honom och leka. Han gjorde ju antydningar på att krypa för några veckor sedan men de har försvunnit igen. Han gillar inte att ligga ner på golvet öht längre och då är det svårt att lära sig krypa.

Grattis på 7 månaders dagen Blue Eyes!

/
mom and dad