tisdag, maj 19, 2009

Natten som gick

Theo är som sagt sjuk. Snuvig och febrig. Febern har gått ner idag men snuvan består. Natten till idag var bedrövlig. Mini Schatz valde att vakna klockan 3 och ville inte somna om efter en flaska välling som han vanligen gör. Klarvakna ögon och en liten mun som pratade som om det vore mitt på dagen. Konstigt, när jag är sjuk vill jag inte göra annat än sova. Vi fick upp och ut i vardagsrummet o kolla på tv. Vid halv 4 bestämde jag mig för att prova en gammal beprövad teknik som jag vet alltid funkar. På en spädgris vill säga. In i köket, på med kranen, ner med persiennerna, börja vandra. Fram o tillbaka, fram o tillbaka. Han vägde ca 3 kilo när denna teknik framarbetades. Han väger 7,5 nu. Ryggen värkte, kroppen skrek efter sömn och irritationen växte. Vid tio-kvart över 4 började sälen somna in i min famn. Försiktigt får man då ta sig ut i hallen och in i det helvetiska vardagsrummet där golvet knarrar som vore det från medeltiden. Tacka vet jag laminatgolv! Han fortsatte sova så jag testade gå in i sovrummet och sätta mig i sängen. Allt väl. Lade ner honom på kudden och lade mig själv till rätta. Det gick inte. Han kom inte till ro. Plockade upp honom och lade honom på mage på mitt bröst. Jag satt upp. Det gjorde susen. Han somnade djupt. Jag sov kanske en kvart, sittande. Ont i nacken fick jag men det var det värt. Sen sov han hela tiden till halv åtta.

Detta börjar bli en blogg om ointressanta anekdoter ur vårt sömnlösa liv. Skriver mest ner detta för att själv komma ihåg det då jag inte för någon dagbok just nu. Nån gång vill man ju kanske titta tillbaks på detta och säga "gud, va jobbig du var när du var spädgris Theo". He he.

Har promenerat i Skoftebyn idag. Jag gillar verkligen hitersta delen av skoftebyn. Nysätersvägen och en annan väg jag glömt av vad den heter. Där vill jag bo. Har hittat ett hus, helt förfallet, med orensad trädgård, som jag tror är obebott. Ska nog ta reda på det. Där kunde Mattias få röja. Som han hade fått röja. Det ser verkligen helt ras ut. Trähus, inte funkis, ett funkishus hade ju inte vart förfallet. Men det är säkert jävligt billigt. De kanske skänker bort det till och med. Ha ha. Drömma kan man ju göra.

2 kommentarer:

Jessica sa...

Det är såå himla jobbigt när man inte får sova. (Jag vet hur det är....) Hoppas han snart är frisk lille Theo!

Joss@n sa...

Stackars liten...och stor.

Låter spännade med det fallfärdiga huset. Skulle vara kul att kolla upp, men det är nog mycket jobb, med tanke på vad ett rel nybyggt hus kräver:o)