söndag, augusti 26, 2007



Grattiskort till mamma som fyller år imorn. Har varit hos henne på kalas idag och jag tror hon blev glad för väskan hon fick av oss. Nu är klockan snart tolv och jag känner inte för att gå upp om sex timmar. Jag måste väl gå och lägga mig antar jag. Fan för det...

God natt kära bloggläsare, ha en trevlig arbetsvecka!

fredag, augusti 24, 2007

Grattis Helena!




Helena fyller 25 år idag och dagen till ära fick hon det här kortet av mig och M. Jag tror hon blev glad. Hoppas det i alla fall. Grattis gumman!

Nu ska jag och M spela lite Mario fotboll =)

Pyss.

torsdag, augusti 23, 2007

Lägenheten

Den var verkligen fin. Helt nyrenoverad, parkett i typ alla rum, fin balkong med markis, fräsch toalett och tvättmaskin. M tyckte också om den, kanske inte lika mkt som jag men ändå ganska mkt. Det han hade att invända emot var att den låg högst upp i huset, tre trappor, och att den var alldeles för varm. Värmen håller jag med om, men den kan man leva med. Trappor är jobbigt, men bra motion =) Jag skulle helt klart kunna tänka mig att bo i den, bara för kökets skull. Jag älskar köket. Det är en matdel och en arbetsdel och det gillar jag verkligen. Då är bordet aldrig ivägen så som det är här hemma. Jag hatar vårt kök måste jag säga. Det är helt jävla kass! Förhoppningsvis kommer det fler lägenheter i vår prisklass längre fram i tiden. Men lägenheter som denna är svårt att hitta för det priset och med det läget. Jag gillar vår del av stan. Mycket. Väldit mycket. Jag behöver inte bo exakt i stan, som jag gärna gjort tidigare, nu räcker det med tio minuter utanför stan för att jag ska vara nöjd, men helst inte längre ;)

I morn hoppas jag hitta mkt käckt på Lagerhaus och någonting till mor min i födelsedagspresent. Hoppas även på att hitta jeans och t-shirtar av olika slag. Imorn är sista lediga arbetsdagen den här sommaren. Hoppas den blir alldeles underbar.

Puss på er mina puddingar!

Tyst

Ja, det är ganska tyst på bloggfronten måste jag säga. Jag har inte så mycket att förtälja. Jag har dock gjort några kort som jag kommer lägga upp här så snart människorna som ska ha dem, har fått dem. Det är många födelsedagar i antågande och det är jobbigt att inte kunna lägga ut korten här när de är klara, men men, den som väntar på nåt gott =)

I måndags var jag med mor min på IKEA för att inhandla en soffa och en fåtölj. Det inhandlades och även lite grejer till mig inhandlades. Bla köpte jag en skrivbordslampa som var mkt mkt bra. Jag har inte haft något bra ljus i min scraphörna tidigare och nu när hösten är här igen så måste det till lite artificiellt ljus för att jag ska kunna se någonting, och det har jag nu. Tur det. Jag höll på att bli galen på mörkret.

Jag och M ska iväg och kolla på en lägenhet nu klockan fem. Mest på skoj. Det är en insatslägenhet lite längre bort på gatan här som är så himla fin, åtminstone ser det ut så på Hemnet. Ska bli kul att kika på den.

Jag tänkte jag skulle lägga ut en bild på den soffan jag vill ha (samt lite andra grejer) så att alla som känner att de vill ge mig någonting kan få veta vad jag vill ha. Det här vill jag ha just nu:


Ekeskog från IKEA


Snygga skor från jag minns inte var


Expedit från IKEA

Detta är något utav det jag vill ha mest av allt just nu. Skorna är ju bara för underbart söta. Synd bara att jag inte minns vart jag hittade dem. Det var en brittisk internetshop iaf, det minns jag, men inte vad fasen den hette. Attans.

Nu ska jag gå och hämta ett litet paket från Forma Hantverk, de har nog den absolut bästa service jag vet bland alla scrapaffärer. Bland de jag handlat av i alla fall. Snabba och schyssta. I like it!

fredag, augusti 17, 2007

Nostalgi

Jag önskar ibland att jag kände min mamma och pappa när de var yngre. Jag undrar så hur de var då? Jag har suttit och scannat gamla kort på mig för jag tänkte hänga på en utmaning där det kunde vara passande med ett kort på mini-kristin och då passade jag även på att scanna in äldre, svart-vita kort på mor och far. Jag tror de var ganska coola, även som unga ;)


Mamma 18 år


Pappa


Jag och brodern


A wee bit nostalgic today!

Att sjunga i lampan

Så här, kusin, ser det ut när man sjunger i lampan. Denna bild är tagen på midsommarafton 1997. Jag och far rockar loss till Hotel California. Behöver jag säga att vi är grymma?

Den finfina lampan är numera död, men nu finns det något som kallas Singstar i stället.

Det var även någon som jag skulle visa Lilla Tjuren för. Jag minns verkligen inte vem det var men här kommer han i alla fall. Han var världens sötaste och snällaste lilla tjur. Sen växte han upp.

Glömt att visa...

Det här är den mest galna LO jag någonsin gjort. Det spårade ur en del, men den var mkt rolig att göra =) Använde inget mönstrat papper, det hade änna blitt för mkt.


Materlial: Cardstock: ?, Urban Lily Chipboard squares, Knappar: Autumn Leaves, Band: eget 80-tals "stash", Rub-Ons: Hambly Studios, Mini Rick Rack: AMM, Chalk: Colorbox Olive Pastel

måndag, augusti 13, 2007

När man glömmer en födelsedag...



Jag råkade glömma fröken västkustsvikare's födelsedag, trots att det stod med stora bokstäver i almanackan på jobbet så jag fick göra ett "förlåt mig - kort" till henne. Det har nu kommit fram så jag kan lägga in det här i bloggen. Hon blev glad och satte det på sitt stockholmska kylskåp. Tur det!

Det är nog det snabbaste kort jag någonsin gjort. Kände ingen press eftersom hon inte visste om att hon skulle få det och det var härligt. Det var även härligt att göra ett kort utan en massa gulligullstämplar. Plain and simple. Det är Sassafrass papper och Love, Elsie stämplar. Det var ett roligt kort att göra! Det har fått mig sugen på att köpa fler stämpeldynor som inte är svarta =)

fredag, augusti 10, 2007

The Simpsons Me



Tydligen skulle jag sett ut så där om jag var en karaktär i Simpsons. Känns skönt att veta. Har ju alltid undrat. Kolla här hur du skulle se ut!

Idag bär det av till Lilla Edet för grillfest. Eller invigning av farbror T's nya altan snarare. Hoppas den tål regn ;) Det ska bli käckt att träffa släkten, det blir inte så mkt kalas på sommaren eftersom alla i vår familj är födda på vintern, våren eller hösten. Dumt att det inte är mer utspritt, jag menar nån utav pappa, jag och M kunde väl fylla nån annan månad än november?!

Jag är på scraphumör, men hinner inte scrappa så jag får sitta framför min lilla lappe ett tag och insupa inspiration framför 2peas och scrappiz innan jag gör mig iordning för den stora invigningen. Vad jag har hört så kommer den stora mattan rullas ut, det var ett av kraven för att jag skulle offra min dyrbara tid till att gå på den här invigningen ;)

Have a great friday all!

torsdag, augusti 09, 2007

Freakshow!

Det visslade ute på vägen. Jag och M blev nyfikna och gick och ställde oss på balkongen och tittade. Vi såg en man. Han visslade högt. Han var naken. Man he was a freak =)

3001

onsdag, augusti 08, 2007

Ljuset

Jag tyckte ljuset var så underbart tidigare ikväll så jag var tvungen att bege mig ut och fota litegranna i omgivningarna. Det blev inte så många kort tagna, och de som blev tagna blev inte så bra men jag gillar dem ändå på nåt sätt. Det var så härligt ute. Jag tror jag ska stanna uppe hela natten och ta kort på soluppgången också. Det var längesen jag gjorde det...


Järnvägsspår borta vid Innovatum


Blomsterhandelns bakgård

Nu (!) ska vi äta hemgrillad kyckling och sallad. Yum!

Efterlysning

Härmed sänder jag ut en efterlysning: Den eller de som ser eller talar med min kusin J kan få be henne komma hem så hon kan kommentera mina blogginlägg. Det är så ödsligt här utan henne =(

Smarrigt

Det blev lite bakning igår, hela kvällen och en liten stund på natten ägnades faktiskt åt bakning. Det blev finfina kanelbullar, Chocolate Chip Cookies och någon sorts chokladkaka med kokos på. Bullarna blev godast, det var M som gjorde dem. Jag blev mycket impad över hans skills i bakning. Jag skulle även göra Amerikanska chokladmuffins men chokladen tog slut när jag gjorde kakorna så jag får sticka till affären idag och inhandla mer. Det ska verkligen bli smarrigt att testa dem. Kakorna blev inte så goda som jag hade hoppats. Det var för mkt hasselnötter i. Nästa gång jag gör dem tänker jag ta i väldigt mkt mindre nötter och väldigt mkt mer choklad. Då måste det ju bara bli smarrigt. Bildbevis på godsakerna kommer senare, när jag bakat muffinsarna också.

Jag har hittat, eller snarare blivit upplyst om, en alldeles underbar Cup Cake blogg. Oh my god säger jag bara! Se här får ni se själva! Baka en koppkaka som bloggen så fyndigt heter har fått mig helt såld på CupCakes. I just wanna bake and bake and bake!!!!


Titta bara på dessa snyggingar, helt otroligt läckra. Bilden kommer från Baka en kroppkaka!

Jag vet nu vad jag ska önska mig i födelsedagspresent. Cupcakeböcker och grymma köksredskap så jag också kan tillverka koppkakor. I am super excited!!!

Hörs senare mina små kattungar.

måndag, augusti 06, 2007

Maya Road

Vill bara säga att jag tror jag älskar Maya Roads nya grejer alltså. Jag vill ha allt jag ser på bilderna i katalogen från CHA. Please give me give me give me money!!!!

Och idag kom mina nya, begagnade, dies och det gjorde mig lycklig. Nu ska här göras kort!

Scrap on!

söndag, augusti 05, 2007

Music Love



Bilden är riktigt crappy för ljuset utomhus är som det är men den ser väl ungefär ut så som bilden visar...den här gick väldigt fort att scrappa för att vara mig, men det är väl för att det inte är en massa dekorationer och mönstrat papper o så där. Jag är ganska nöjd med den. Nu är jag sugen på att göra mer musiksidor till min BoM.

Tidig söndagmorgon, bara tuppen var mer vaken än jag...

...det var längesen jag sjöng i lampan hemma hos pappa. Det var roliga tider det när jag, SM, pappa, LM osv sjöng i lampan. Speciellt midsommar -97 var käck. Jag tror jag ska scrappa den midsommaren snarast. Herregud, det är tio år sen. Helt jävla sjukt! Nu fick jag åger. Fan för det.

Jag försökte scrappa lite igår men det gick inge vidare. Jag har valt ut papper och skrivit journaling men vet inte hur fasen jag ska sätta grejerna. Det får bli intensivspaning på Two Peas lite senare så jag får inspiration. Förutom den BOM-sida jag håller på med så har jag minst två kort jag måste göra i augusti. Egentligen fler men jag vet inte om jag vill eller orkar det. Jag har ju semester, måste ju få ta det lite lugnt. Ha ha. Jag är förövrigt sjukt sugen på ett sånt där Clearalbum. Hur coolt som helst att scrappa på plast. Jag är även väldigt sugen på att shoppa scrapsaker just nu. Det är antagligen bara för att jag bestämt mig för att inte göra det den här månaden. Har iofs gjort en beställning på två begagnade QK-dies men det räknas inte. Sånna tillfällen kan man ju inte låta passera. Det var ju billigt =)

Jag försöker komma på nåt annorlunda att göra till de där korten jag måste göra men jag vet inte vad. Ett clearalbum hade vart grymt kul att ge bort. Måste nog kolla upp vad ett sånt kostar, det kan ju inte vara så dyrt. Lite plast bara lixom... men för bövelen, jag hittar inga album i någon utav butikerna. Stört!

Nu ska jag nog ta och käka frulle och titta på Harry Potter tror jag. Japp, så får det bli.

Mugglare där!

lördag, augusti 04, 2007

fredag, augusti 03, 2007

Is this it?

Yes, it surely is!

Jag gillar ordet surely, men jag använder det helt fel. Ha ha. Men skit i det. Jag gillart ändå!

Idag jobbade jag sista dagen innan semestern och det var en helt ok dag. Sista dagen på jobbet med E eftersom hon slutar i slutet av augusti och det är ju tråkigt. Men vi kommer ju definivt hålla kontakten ändå. Mitt lilla rådjur slipper inte undan mig så lätt inte ;) Jag tror jag hann göra allt jag skulle göra innan jag fick gå på semester och det känns skönt. Nu kan jag andas ut och njuta av de här tre veckorna.

Idag är min pojke inte hemma så jag har ingen att fira semestern med men jag tror jag ska korka upp en flaska vin lite senare och fira med mig själv. Jag måste ju fira!

Idag kom min kära H till jobbet helt oväntat och hälsade på. Jag blev mkt glad att se henne, har inte sett henne sen hon slutade. Det var läääängesen nu! Hon berättade att hon förmodligen hittat en lgh här i stan och jag hoppas hon tar den. Det vore så himla käckt med min kära H i närheten...

Nu måste jag gå till affären och inhandla kattmat och nåt smarrigt att smaska på medan jag firar. Undra vad bara...hufvudstadsbon var ju sådär bra på att komma med förslag på smarrigheter. Fy skäms på dig kvinna!

Let's get it on!

torsdag, augusti 02, 2007

The end is near

En dag kvar på jobbet och det känns hur bra som helst =)

Jag sitter och fördriver tiden fram till sista dagen på jobbet med att kolla på Dead Like Me som jag upptäckte för ett tag sedan. Jag har för mig att jag sett något avsnitt på SVT för nåt år sen eller så men nu fastnade jag för den.

Till min stora glädje upptäckte jag att säsong 2 av Dexter nu finns tillgänglig på Tv Links. Iofs bara ett avsnitt men då verkar det ju åtminstone komma en säsong till. Det var en hejdlöst bra serie det där. We like it!

Kristin är bäst, ingen protest!

onsdag, augusti 01, 2007

Farfars bröd och O'boy!

Det är det bästa! Jag åt det till middag idag och det smakade smarrigt =) Tack faffe för påfyllningen! Träffade min sjukling till pappa idag, med allra största sannolikhet har han nu smittat mig med halsfluss. Jag får det så fort jag tittar på någon som har det så, tack pappa!

2 dagar kvar till semestern nu. Jag tror inte jag skulle orka jobba en sekund till efter klockan kvart över fyra på fredag. Oh no!

Nothing more to add today.

Lev väl!