söndag, oktober 29, 2006

För en gångs skull är jag...

...hundra procent nöjd med det jag scrappat!

Dessvärre känns allt annat jag gjort nu helt värdelöst och jag vågar inte lägga upp min andra lo någonstans. Inte på scrappiz och inte här. Jag vågar däremot lägga upp min och älsklingens nya dörrskylt som jag alltså egenhändigt tillverkade i går under min första cybercrop. Den pågår idag också men idag har jag ingen som helst lust eller ork att göra någonting.


Mitt bidrag till "dörrskyltstävlingen" på scrappiz
cybercrop.

Det tog galet lång tid att tillverka den här skylten. Jag satt hela dagen från klockan tolv till klockan fem, halv sex nåt sånt där och mixtrade med den. På kvällen var jag så trött att jag stupade i soffan. Men det är klart att jag hade ju även tvättat och gått till affären och stått i hela dagen så det var ju inte bara pysslandet som tog musten ur mig. Jag vet inte om jag vågar hänga skylten på dörren. När man bor längst ner i ett hyreshus så träffar ju dörren på ganska många människor varje dag. Det jag framförallt är orolig för att min dörr och min dörrskylt ska stöta på är kategorin "fulla människor". Den typen utav folk vet man ju inte vad de kan få för sig att göra. Förstöra dörrskyltar till exempel. Jag kan uppriktigt säga att jag hade blivit jättelessen om någon stulit eller förstört min dörrskylt. Så därför kanske det är bäst om den får hänga innanför dörn i stället? Men då förlorar den ju sin betydelse. Attans!

Nu väntar en veckas arbete och sen har jag ledigt ett par dagar. Skönt som 17 ska det bli och så blir det kalas två helger i rad och sen är det snart jul. Jag måste ha saker att se fram emot annars orkar jag inte jobba. Jag och Helena på jobbet ska nog ha scrap och pysselkväll någon gång i slutet av november också. Jag har dragit ner henne i pysselträsket. Mohahaha. Äntligen har jag någon att pyssla med. Det var enbart av egoistiska själ jag introducerade henne för scrappiz alltså =)

Nu ska jag nog ta mig en kopp te så jag blir lite uppvärmd. Mina tår är som istappar. Brrrr!

*hoppas jag vinner*

torsdag, oktober 26, 2006

Irritationsmoment av tredje graden.

Följande lista är en lista över saker jag har irriterat mig på idag.

1. Försenade bussar
2. Människor som inte vet hur man betalar på bussar utan måste uppehålla bussen i fem minuter innan den kan åka iväg från hållplatsen vilket resulterar i en ännu senare buss.
3. Människor som måste prata oavbrutet på morronbussen i mkt onormalt hög samtalston så att man inte kan sova.
4. Människor som inte vet vad ordet "delsumma" betyder.
5. Människor som väsnas i onödan.
6. Människor som på bussen sitter med en laptop i knät med ljudet på högsta volym spelandes musik utan hörlurar!!!
7. Männniskor som inte kan tala i normal samtalston med varandra på bussen eftersom de spelar så hög musik i sina laptopar att de måste skrika för att ens göra sig förstådda.
8. Människor som är så totalt ovetande om vad som händer runt omkring dem att det skulle kunna sitta ett gäng elefanter brevid dem på bussen utan att de märkte det.
9. Nervösa människor.

(10. Människor som inte vågar säga till ungdomar med laptop att de borde sänka musiken eller skaffa hörlurar då deras omgivning kanske inte vill lyssna på musik och fråga dem ifall de har något som helst innanför pannbenet och i så fall, varför använder dom det inte?)

Som ni säkert förstår så uppkommer mina arga stunder mest under de 45 minuter jag åker till jobbet, och de 45 minuter jag åker från jobbet. Då och då, flera gånger om dagen uppkommer också aggressioner under arbetstid, men det orkar jag inte fördjupa mig närmare i nu.

Jag har lyckats göra en LO de senaste dagarna.
Fick dock scraplifta den eftersom jag har noll inspiration just nu. Men jag känner mig ganska nöjd med den faktiskt. Bild kommer till helgen då jag orkar vela med det.

Idag låg två paket och väntade på mig när jag kom hem.
Ett hÄngelpaket och ett från cdon.com. Jag har även andra inressen som synes. Det var dock inte musik till mig utan en film till far och *hemligt innehåll* till Mattias. Hoppas de blir glada.

Nu måste jag nog sluta skriva, det känns som att min ansikte håller på att brinna upp. What gives?

Dessa tre ord upprepar jag tusen gånger om dagen:
1. abonnemang
2. tilläggstjänst
3. *censur*

tisdag, oktober 24, 2006

Jag bara undrar...

...vart i hela friden är min lönespec?

Jag skulle gärna vilja veta hur mkt jag får i lön om det inte är alltför mkt begärt.
Dumma, dumma posten eller arbetsgivare!

Jag har upptäckt en alldeles underbar blogg!!
Kundtjänsten. Det är roligt som 17 när man själv jobbar på en. Lysande roligt faktiskt. Jag har mina aningar om att vi jobbar på samma företag, men jag är inte helt säker, för jag antar att de sk kundaporna är kundapor på vilket företag man än jobbar.

Jag har äntligen fått tummen ur och framkallat lite kort. Digitala kort och gamla vanliga kort. Fotolabo hade erbjudande fram tills idag med 45 öre per bild så jag fick 81 bilder för under 70 spänn inklusive frakt. Sånt gillar vi! Synd bara att jag hittade ytterligare några fotoalbum jag ville framkalla kort ur när jag redan skickat min order. Men men, 81 kort blir nog en del layoter av trots allt.

Hur kan man vara stolt över att vara egoist?

Mer spagetti och köttfärssås åt folket!

lördag, oktober 21, 2006

Musik Non Stop!

Igår kväll upptäckte jag till min förtjusning att det var Musikbyrån-maraton på tvåan. Musikbyrån firade 10 år och hade kvällen till ära samlat ihop det bästa från 1996 och framåt i ett enda program, från ca 22 till 04:00.

Jag satt uppe till två. Sen orkade jag inte mer.
Jag älskar sånt. Jag älskar musikbyrån och deras reportage. Så tv-kvällen blev hellyckad. Först råkade jag sätta på ettan när Lost in Translation just börjat och den har jag alltid velat se en gång till och sen slog jag alltså över precis när Musikbyrån börjat. Goodie!

Idag måste vi fasen städa alltså. Vi måste borra upp lite hyllor och ställa upp saker i dem så att det blir fint här nån gång igen. Nån gång i somras så rasade nämligen en hylla i köket där jag ställt mjölburkar, sockerburkar, theburkar osv... som tur var gick inte burkarna sönder, däremot gick det som stod på bordet under sönder, däribland en kaffebryggare och lite assietter. Attans! Så nu får vi låna mammas vitrinskåp tills jag får köpt det jag vill ha.

Det var sååå länge sen jag köpte skivor. Och efter programet igår så blev jag jättesugen på det. Jag är nämligen av den åsikten att är man musikintresserad så finns det vissa skivor man måste ha. Jag har vissa av dem men långt ifrån alla. Bla saknar jag Bob Dylan "blonde on blonde" Oasis " (What's the story) Morning Glory, Nirvana "Nevermind", R.E.M "New Adventures in Hifi", U2 "Joshua Tree". Det finns fler men jag är just nu för trött för att komma på dem.

Nu är den nästan bara en vecka kvar av oktober vilket betyder att jag måste sälja som en lite gnu för att nå upp i något så när bra lön. Jag har inte ens kommit upp i målen ännu vilket gör att jag inte har samlat ihop några extra pengar utöver lönen. Två av målen vet jag att jag kommer komma upp i men de övriga två blir svårt. Jag förstår inte vad som hänt. Förra månaden var ju lysande, då fick jag nästan max på alla mål. Det betyder att jag kommer få en finfin lön nu den 25:e, så då får jag lägga undan bonusen på sparkontot så att jag har nåt att köpa presenter och julklappar för.

Nä, nu är det nog dags att äta lite frukost tror jag, sen ska det bli städa av!

Kräm!

torsdag, oktober 19, 2006

Måste bara säga innan jag lägger mig...

...att jag såg världens sötaste grej idag när jag gick från mamma.
En svart katt och en grå mus lekte på parkeringen vid min gård. Ni skulle sett alltså. Musen stod på baktassarna och slog på katten när katten nosade på musen! Jag har aldrig sett något liknande. Det såg verkligen ut som om de lekte. De jagade varandra lite och sen stirrade de på varandra ett tag och så upprepades hela proceduren några gånger. (I själva verket var musen antagligen helt vettskrämd och fajtades för sitt liv men det tänker vi inte på tycker jag.) Jag önskar så att jag hade haft kameran med mig... försökte ta några kort med mobilen men det gick inge vidare. Musen syns inte ens :( Det var hursomhelst helt bedårande!

Måste även tillägga att jag har fått fruktansvärt ont i min högra handled igen. Jag ställde mig och diskade förut och efteråt kände jag att handleden värkte nåt enormt. What gives?

Guten nacht!

måndag, oktober 16, 2006

Det ska va gôtt å leva...

...annars kan det kvitta, så vad händer nu då?
Vi kan ju inte alla begå kollektivt självmord. Eller?

För jag kan ge mig fan på att det inte kommer bli så gött å leva framöver. Och det värsta är att jag inte orkar skriva om det. Orkar inte vara upprörd över detta mer. Jag är bara så inihelsikes satans arg på alla som röstat borgerligt. Jag hoppas så innerligt att alla de som röstade blått är nikotin och tobaksberoende. Gött åt er! Jag har bara ett beroende. Pengar. Synd att det ska vara så jävla nödvändigt!

Låt mig avsluta med ett annat lysande exempel på exceptionell humor:

Satan satan satan!

söndag, oktober 15, 2006

Jag har varit på Playan...

...Playan i Vänersborg alltså ;)

Hade personalfest i fredags på Restad Gård i Vänersborg.
Nästan alla var med och det var väldigt roligt. Det var lekar och tipspromenad, karaoke och Italiensk buffé. Välkomstdrinken var mycket god och sanden mellan tårna var varm men som alla vet är torkad sand mellan tår ingen skönt... Min hud blev varm och det kändes inte bra, det stack lite i den trots att hon sa att 90% av de farliga uv-strålarna var borttagna (hur det nu funkar?) men det kändes läskigt ändå. Alla blev fulla och glada. Ingen ballade ur, möjligen en. Inte jag! Mådde asdåligt i går. Vi var tvungna att gå upp runt 7 snåret för att kunna avsluta de övningar som ju tyvärr är obligatoriska när man åker bort med jobbet. Övningarna gjorde mig illamående och jag kunde knappt äta något av den mat vi fick till lunch klockan tolv. När jag äntligen kom hem la jag min arma kropp i sängen för att vila, jag vaknade vid fyra, åt lite bakfyllemat med M och la mig igen och vaknade vid nio. Det var så skönt att sova. Det gjorde inget att hela lördagen gick åt till sömn. Det var ju bara sååå skönt! Jag hatar annars när lördagar bara försvinner. Det är sånt slöseri med ledig tid. Men inte igår.

Idag har jag försökt scrappa lite. Jag fortsatte lite med julkorten men jag känner att jag måste ha mer cardstock och lite färdiga kort och kuvert för att kunna fortsätta. Jag känner mig rätt kass. Inget jag gör blir nå bra. Jag hatar att känna så. Jag vill producera kort på löpandeband som alla andra verkar göra. Fast alla andra verkar ju köpa scrapgrejer varje dag så det är ju inte konstigt att de kan skapa så mycket då :( jag är mkt avundsjuk på dem alla!

Nu är det snart måndag igen och jag har inget de närmsta veckorna att se fram emot. Fyller i och för sig snart år men det känns inte alls roligt. Jag har blivit väldigt störd på så sätt att jag hela tiden måste ha något att se fram emot. Det verkar som att jag klarar av jobbet bättre när jag har det...

Fan nu löper kattfan! Måste ge henne p-piller. ORKA!!!!

I wish I was a little bit taller...

lördag, oktober 07, 2006

Frisyrer med svart hårband...

...som diadem!

Försöker hitta bilder på sånna på nätet men det finns ju inte en endaste bild på nån flicka som bär ett svart diademliknande brett hårband. Jag vet inte hur man gör så det blir snyggt. Jag köpte nämligen ett sånt förra lördagen och tänkte att nu när jag har klippt mig så kan jag använda det. Men jag är så kass på att fixa håret så jag måste ha lite inspiration. Jävla internet! Jag får helt enkelt söka vidare. Orka!

Borde kanske göra nåt vettigt av denna lördagen?

Nyklippt, nyvaken...

...och nysnöten.

Jaa gott folk. Jag är förkyld ännu. Fast jag är mkt bättre nu. Men jag är fortfarande väldigt trött och hängig så lite feber har jag nog kvar.

I går var jag och klippte mig trots att jag var sjuk, en klipptid kan jag bara inte missa tänkte jag och knallade iväg. När man inte gjort någonting på en vecka så blir man ganska trött av att bara gå och det blev jag, så trött att jag nästan somnade i friserstolen. Fast det är i och för sig inget ovanligt. Jag älskar när folk pillar mig i håret, det är mycket avkopplande, men det kan ju bli lite pinsamt förstås. Att somna hos frisörskan alltså. Fast dom har nog sett det mesta kan jag tänka mig. Hon klippte 15 cm av mitt hår. Det känns skönt. Det var väldigt slitet. Jag ångrar dock att jag sa att hon inte skulle ta något i luggen, jag skulle vilja ha den lite snedare och lite kortare. Nåväl, det känns skönt i alla fall. Hon är så bra min frisörska. Hon kommer i håg mig och sånt gillar jag. Jag har bara varit där fyra gånger eller nåt på två år och ändå kommer hon ihåg mig. Hon började prata om saker vi pratade om i Maj när jag var där, saker jag inte ens själv kom ihåg att vi hade pratat om. Sånt tycker jag bevisar att man har ett genuint intresse av människor. Att man inte lixom bara säger saker för att ha något att prata om utan att man kommer ihåg vad man pratat om med vem om ni förstår vad jag menar. Slitochsläng människor gillar jag inte.

Två dagar i rad har jag ätit mammas hemlagade mat och jag måste bara säga att det är ju fantastiskt gott. I torsdags gjorde hon lasagne till mig och M och den var helt superb och i går fick vi Kalops. Mmm mmm mmm! Dock förstördes den goda kalopsen av att jag kokade potatisen för länge. Hur kan man vara dålig på att koka potatis? Jag är dålig på allt som har med potatis att göra (undantaget är sån potatis man gör i ugn). Jag kan inte förutse hur många potatisar man ska skala, det blir alltid för många. Jag kokar alltid potatisen för länge, vilket gör att jag likagärna kan göra mos av det.

Tillsist vill jag bara klaga på människor som inte kan skriva ordentligt. Ok, att man skriver hur man vill på bloggar och hemsidor osv MEN är man så kallad Bovärd för ett kommunalt bostadsföretag så tycker jag att man bör korrekturläsa de informationsblad som skickas ut till alla hyresgäster i det område man är Bovärd för. Det finns i Microsoft Word ett mycket bra och lättillgängligt stavningsprogram som man kanske kunde använda sig av. Vi har fått två sådana brev sen vi flyttade in här och båda dessa har varit helt bedrövliga. Det förra var så roligt att jag visade det för både mamma och pappa och de skrattade nästan ihjäl sig. Hon som skriver dessa infoblad är helt fantastiskt dålig på det svenska språket. Hon heter Lena. Hon är väl runt 40 så jag förmodar att hon gått åtminstone 9 år i skolan. Alltså borde hon veta hur man använder något utav följande tecken , . -

... Roligt med så många barn som det har blivet på detta område just nu, men mammor och pappor ni som ställer barnvagnar i trappuppgången. Detta är förbjudet. Det är ett stort hinder när man städar och vid allvarligt ting kan hända, med brand m.m åter igen säger jag detta...

Texten ovan är ett litet utdrag ut vårat "bovärdsblad". Jag blir faktiskt irriterad på riktigt. Vuxna människa, lär dig skriva ordentligt!!!

Gnarp!

onsdag, oktober 04, 2006

Äntligen är de här!...

...mina månadsstämplar från Magnolia.



Titta så fina de är...den enda jag inte riktigt gillar är den där mössan till vänster. Jag är inte ens säker på att det är en mössa men, den fattar jag inte riktigt. De övriga är bara såååå fina. Men jag har ju inget ez-foam. Attans!!!!

Puss o kram!

tisdag, oktober 03, 2006

Nu är det löst...

...mitt bloggproblem!

Allt som behövdes var att ta bort coockies och temporary int files så gick det lysande sen. Det känns skönt för jag har verkligen slitit mitt hår pga av detta.
Jag är hemma idag. Var det även igår. Jag har nämligen skaffat mig en trevlig liten förkylning med tillhörande halsont och feber. I don't like it! Jag tror det beror på de nattliga äventyr jag och kusinen var ute på i lördags. Vi planterade Hortensior i mörkret hemma hos farfar (koppartjuvarna har stulit hans trädgårdslampa) och det var inte så lätt att se. Men det blev nog rätt fint ändå. Att först bli varm och svettas och sen klä av sig och stå i bara t-shirt var kanske inte det smartaste jag gjort för nu sitter jag här och snorar.
Kalaset var roligt dock. Vi spelade ett nytt spel som pappas ickeflickvän lagt i spelhögen och gissa om det var roligt... vi skrattade nästan ihjäl oss. Vissa kläckte ju så fina grejer, vissa (läs jag) blev vansinniga och vissa svarade en gång var tjugonde minut, men när han väl svarade blev det rätt, och ingen annan kunde svaret. Jag tror spelet hette Pratmakarna och det gick ut på att förklara ord på så kort tid som möjligt. Jag och kusin J var som vanligt klart bäst när vi var i samma lag, sen när vi jämnade ut det hela lite och jag bytte lag med D så blev det också mycket jämnare, fast kusin J vann ändå. Dom andra är också bra, men inte på ett lika effektivt sätt som kusinerna. Som ni vet så är det inte lätt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst!
Jag glömde så klart min kamera hemma så jag har inga kort att föreviga det hela med men det finns många sköna citat från kvällen som lär dyka upp på många kalas framöver...

Något jag däremot har kort på är min nya smurfby bestående av: tennissmurfen, byggsmurfen, duschsmurfen, bussmurfen (?) och kokettsmurfen samt ett smurfhus. Alla smurfar inkl smurfhuset (förutom kokettsmurfen) hittade jag och kusin J i farfars källare. Det är bror R's smurfar men eftersom han inte bryr sig om dem så är de numera mina smurfar.


Smurfbyn. Lägg märke till det egenhändigt gjorda
tändisracket i handen på tennissmurfen.

Jag scrappade lite i fredags kväll. Gjorde en presentkartong av en stor tändsticksask och la kusin J's blomsmurf i den. Jag tror hon blev glad för den. Det var i stället för en blomma hon fick en blomsmurf. Asken ser ut så här:


Scrappad tändsticksask till kusin J.

Nu ska jag knåpa lite till på min önskelista. Det är mkt jobbigare i år, för nu har jag två önskelistor. En med vanliga saker såsom böcker, inredning och kläder samt en extra med bara scrapsaker. Gissa vilken som blir längst? :)

När du öppnar en dörr kommer du in i... en ny värld! (eller en hall beroende på vem du är)

/Lilla Röd.