lördag, juli 26, 2008

För varmt för att blogga

Jag sitter här i linne och trosor och tror att jag ska avlida. Jag har sovit middag precis och inne i sovrummet är det svalt, men här ute i vardagsrummet står luften helt still (vore det inte för Mattias hembyggda bordsfläktar) så det är olidligt att vistas här. Katterna ligger helt utslagna på golvet. Vanligtvis ligger de på balkongen men där är för varmt. Jag klarar inte av att vara ute när det är så här varmt. Varför kan det inte vara normalare temperaturer när det är varmt? Typ 25? Mamma berättade att hon legat och flutit runt i Mr D's pool hela dagen igår. Det var 26 grader i vattnet. Jösses! Jag läntar till Mr D flyttar och bygger en riktig pool i stället. Då kan man verkligen flyta runt...

Jag och Tias var nere i Göteborg igår, min sista lediga fredag *sorg*, och där var det så varmt att man trodde att man skulle självantända! Köpte en Pluring på Designtorget och tre krokar till skötbordet. Det var allt. Egentligen hade vi planerat en tripp till Liseberg men jag orkade inte mera när klockan var 7 så vi åkte hem. Dessförinnan hann vi äta kinamat på Bamboo. Där hade jag aldrig varit förut så det var käckt. Fick mig en liten tjockisbuddha i guld. Synd att Mattias fick en likadan bara :)

Ska nog ta mig lite glass nu. Är helt beroende utav denna gudasända läckerhet. Mmmm glass...

/Breath on!

söndag, juli 20, 2008

Semesterplaner -09

Jag och mor min satt och talade om Norrland när vi åkte bil i fredags. Att vi båda väldigt gärna skulle vilja se norra Sverige. Jag blev genast eld och låger och började planera sparande för att genomföra en sådan resa nästa sommar. Det hade vart kanon. Det verkar himla skönt där uppe. Har inte dragit planerna för Mattias ännu men vem kan tacka nej till det här?

lördag, juli 19, 2008

Roadtrippen till Halland

Nu är vi hemkomna, jag och mor, från vår tripp till de halländska vidderna. Resan ner tog ungefär 2 timmar. Motorvägen gick fort, vägen mot Ullared gick i 70. För 17 gubbar, varför kör de så sakta i Halland? När vi kom in till området där Gekås ligger var det som att komma till ett annat land. Området där man parkerade var lixom helt omringat av staket och där var bommar som var nerfällda och allt möjligt konstigt. Jag och mamma skrattade. Regn, det fanns det mycket i Ullared. När vi kom dit duggade det litegrann så vi fick skynda oss in på Gekås, men när vi skulle ut, ja då var det störtregn. Inga bilder tagna på Ullared alltså, man vill ju inte förstöra kameran!

Inhandlingen utav de prylar vi skulle ha tog cirka 2 timmar. Vi kom dit klockan 9 och gick därifrån klockan 11. Brodern trodde vi skulle vara där hela dagen. Han visste inte att han hade 2 effektivitetsproffs i familjen =) Eftersom vi var så sjukt snabba i Ullared så bestämde vi oss för att ta en tripp till IKEA Kållered också. Där har man ju inte varit på hur många år som helst så det tyckte jag var en mkt trevlig idé. Allt som allt spenderade jag 2000 kronor under gårdagen. Jag hade ångest när vi stod med våra varor utanför IKEA. Men nu har vi också allt utom småtjafs och vagn. Vagnen har vi dessutom lagt undan pengar till så det här kommer lösa sig utomordentligt bra.

Följande införskaffades på Gekås:
  • 4 par trosor/kalsonger (Hur får en bebisrumpa med blöja plats i dem?)
  • 4 bodys varav 2 betalades av mor
  • 2 t-shirtar varar 1 köptes av mor
  • 1 par bruna byxor i mysmaterial (de hade typ INGA mjuka bebisbyxor där)
  • 1 startset som mor köpte
  • 1 hjälmmössa eller vad det heter
  • 1 badcape ficks av mor
  • 1 plastat frottélakan
  • 1filt i mjukaste mjukt material
  • 1 bomullsfilt med ugglor på
  • 1 kudde
  • 1 spjälskydd
  • 1 mössa med öron som jag fick av mor
  • diverse badprodukter och annat tjafs
  • 2 nappar
  • 2 nappflaskor
  • 1 nappflaskrengörare
  • 1 t-shirt till MIG
  • 1 ansiktscreme till mig (halva priset mot hemma... OMG)
  • Pennor
  • 2 par kallingar till Tias
  • 3 par strumpor till mig
  • 1 lakanset till bebis av mor
  • En brioskallra
Det var nog alles på Gekås tror jag. Mor var en mkt givmild och snäll moder som gav mig en massa trevliga bebissaker.

Följande inhandlades på IKEA:
  • Sniglar skötbord
  • Sniglar spjälsäng
  • Madrass till spjälsängen
  • 2 dra på lakan
  • 1 påslakanset från mor
  • en skötbädd
  • 2 skötbäddsskydd (?)
  • 1 set förvaringslådor till skötbordet
  • 1 matta till köket
  • 1 matta till bebisrummet fick jag av mor
  • fönsterspärrar, petskydd och sånt
  • 1 diskborste (standard när jag är på IKEA)
  • mor gav mig ett "äta själv set" som såg ut som grodor, mkt gulligt
Sen var det nog inget mer på IKEA tror jag...



Gårdagens "dagens outfit"

Skötbordet blir ommålat as we speak, även sängen ska bli vit.


/Kristin - som inte alls är sugen på Fallens Dagar idag

Torsdagens match


Tias är laddad till tusen inför detta hål, som jag klarade på 2


Han var inte riktigt lika skillad som jag som ni kanske kan se...

Så, han tar och testar igen helt enkelt... han fick i den tillslut om jag inte minns fel


Jag är riktigt dålig på att putta. Min skill, om jag har någon, är att skjuta rakt och hårt...ungefär som Happy Gilmore. Ha ha.


Och när man klarar puttningen som vissa inte trodde man skulle göra, måste man visa sin mogenhet på bästa sätt ;)


Men det spelar ingen roll hur skillad jag än är på att skjuta hårt och rakt, Tias vinner såklart ändå. Här one-shottar han "vulkanen". (Det gjorde iofs jag också, före honom, men jag förlorade ändå)

/Kristin aka Happy Gilmore

onsdag, juli 16, 2008

Ullared

På fredag bär det av till Gekås och Ullared. Jag är spänd av förväntan över denna roadtrip med mamma. Jag hade tänkt handla massa grejer till bebisens ankomst. Ska nog sätta mig och göra en lista nu på vad vi behöver köpa. Det snurrar i skallen när jag tänker på allt man måste ha. Varför ska det vara så krångligt att få barn? Kan inte det lilla pyret bara levereras i en liten korg med en massa nödvändiga tillbehör så som kläder, blöjor, skötbord osv osv. Hade inte det vart praktiskt så säg?

Jag tror förövrigt att jag kommer lacka ur totalt på alla människor om det ska knuffas och puttas och ropas omkring mig. Jag kanske måste käka nåt lugnande innan vi åker dit. Ha ha. Hoppas det inte är en enda människa där på fredag. Bombhot någon?

Nu ska jag gå och lägga mig. Klockan är för jössenamn över nio. Och jag som lånat nya böcker på bibblan idag. Jag kommer ju aldrig somna. Snark...

fredag, juli 11, 2008

Bebismusik?

När jag satte på Rufus Wainwrights version utav Cohens "Hallelujah" så började bebisen rumla runt som fasen i magen.



Den verkar gilla Rufus mer än låten, för när jag satte på Jeff Buckleys version var den mycket lugnare. Skumt :)



Jag kan dock inte bestämma mig för vilken jag gillar bäst...

Ibland ska man ha tur...

...och det hade jag igår. Jag och Mattias skulle cykla ner till apoteket innan det stängde igår (för att inhandla Panodil, vad annars) och tog en annan väg än vi vanligtvis gör. Vi cyklade längs kanalen. Gatan kan heta Kanalgatan? När vi var mittemellan stan och vår vän Johan så upptäcker jag en butik vid namn Kanalboden. Här kan vi väl bara kika in lite snabbt säger jag. Det stod en hel del gamla servicer och dylikt i skyltfönstret. Sagt och gjort. Väl inne i butiken går jag omkring lite och ser då 3 vita stringisar stå lutade mot två hyllplan. Nu sitter två utav stringisarna och de båda hyllplanen på vår köksvägg!!!!


Hundra spänn skulle hon ha för hyllan, jag tog den direkt, trots att den hade en skadad hylla (skadan sitter under den nedersta hyllan och syns inte) och trots att det var vita stringisar (vill ju egentligen ha svarta) och bara två hyllplan. Men för hundra spänn kunde jag ju inte tacka nej. Och nu när jag tänker efter så passar vita stringisar mkt bättre än svarta i vårt kök. Nu måste jag bara skaffa en massa snygga kokböcker som jag kan ställa i min hylla. Hemkunskapsboken frpån högstadiet är så där upphetsande kanske?!

Sen har min kära vän Sickan varit här idag och jag fick en väldigt vacker inflyttningsblomma. Är mkt kär i min nya blomma. Hoppas jag kan få den att överleva längre än ett par veckor.


Allt som allt har det här varit en mkt produktiv och trevlig dag. Nu har jag dock så ont i kroppen att jag inte kommer kunna röra mig på hela helgen. Har städat lägenheten som en liten idiot idag nämligen, och tvättat! Så ishiasnerven i båda skinkorna säger STOPP och även mitt högra ben har fått nog. Så nu är det soffan och teven som gäller i några timmar framöver.

Puss o kram från en mkt lycklig Kristin.

torsdag, juli 10, 2008

Huvudvärken från helvetet

Vaknade inatt med världens jävla huvudvärk. Jag som inte haft det på jättelänge känns det som och så kommer det nu igen =( och eftersom man som gravid knappt får äta några huvudvärkstabletter alls så får man snällt rida ut den värsta smärtan på naturlig väg. Panodil hjälper lixom inte sååå bra mot min huvudvärk. Men men, nu har den släppt i alla fall. Ska faktiskt ta och sätta igång och diska lite vilket är väldigt behövligt just nu och sedan ska jag nog slappa lite i soffan.

/Kristin - som snart också kan kalla sig "Mamma Migrän"

söndag, juli 06, 2008

Etsykärlekar


Jag har hittat en tjej på Etsy som gör grymma journals. De kostar runt 40 dollar och hon skeppar till alla länder, är mkt tacksam för det. Jag behöver en fin journal att anteckna alla grymma grejer jag ska göra när jag känner mig kreativ och en utav hennes skulle passa så himla bra. Hon kallar sig Kreativlink och hennes blogg hittar ni här. Hon kommer från Österrike och förutom att göra apsnygga journals målar hon även häftiga tavlor. Tavlan nedan är freaky på nå vis men ändå jäkligt snygg. Jag vill verkligen ha lite grymma tavlor på väggarna och denna är en utav de tavlor som jag tror skulle passa perfekt på någon utav våra väggar.


Bilderna kommer från Kreativlink's Etsy shop.

Konsten att slakta en tröja

Hur kul titel har inte den här boken då? Jag vill ha den. Funderar på att lägga en beställning på den redan nu. Jag är väldigt inne på att sy just för tillfället och det är jag ju grymt dålig på så den boken vore verkligen något för mig. Den tar upp grunderna i alla de tre grejer jag önskar att jag kunde men inte kan; virka, sticka och sy.

Man kanske skulle gå och kika på sina scrapsaker när man ändå känner sig så här pysslig? Jag tror nog jag får ta och göra det...

Vattenproblem

Ibland, speciellt idag, önskar jag att jag levde i landet på andra sidan det stora blå vattnet. Men jag önskar att alla var som här och jag slapp flyga för att komma dit, men det är en helt annan sak. Idag har jag som sagt hittat en hel del roliga och inspirerande sidor på nätet och de allra flesta av dem skeppar inte sina varor över det stora blå vattnet. Det är så tråkigt. Som tur är har jag hittat de flesta böckerna jag vill ha på Amazon och det är ju ändå lite tröstande. Det finns hur mkt käcka böcker som helst att tillgå bortom den blå pölen nämligen. Bilder och länkar på det jag vill ha kommer nog framöver. Det är så mycket att jag inte orkar lägga in allt nu. Men den som väntar på nåt gott...


/Kristin - som idag önskar att hon kunde teleportera sig

Inspired

I feel inspired today! Hittade den här bloggen idag när jag surfade runt och via den har jag hittat säkert hundra olika sidor där jag vill handla coola grejer och köpa konst. Sidan har också fått mig väldigt sugen på att göra egna grejer. Har ett litet projekt i huvudet som jag önskar går att genomföra. Det inkulderar Mattias och en gnutta fantasi så förhoppningsvis är det inte alltför svårfixat. Åååh jag är sååå sugen på att göra nåt med händerna. Inte diska då, utan make stuff! I have to go and make stuff right now!

See ya!

lördag, juli 05, 2008

Fredagsaktiviteter


När andra var och roade sig på Ullevi igår så gick jag och satte mig i en biosalong och tittade på Sex and the city. Själv! Det var första gången jag gick på bio själv och jag kan säga att det var helt ok. Jag trodde det skulle vara lite jobbigt men det var det icke. Det kan jag tänka mig att göra nån mer gång. Filmen var bra. Jag grät och skrattade om vartannat. Jag får nog inhandla filmen på dvd vad det lider så jag kan titta på den om och om igen. Man kan ju inte få nog av alla vackra människor och kläder.


Efter filmen gick jag och träffade min kära pojkvän och Martin som satt vid kanalen och solade sig och drack öl. Där såg vi en massa trevliga djur, bland annat änder med ungar som var sååå söta och dessutom såg vi ett murmeldjur. Kan ni tänka er? Ett murmeldjur kilade runt mellan stenarna vid älvkanten. Ha ha, eller så var det en mus, beroende på hur bra syn man har. Men Martins första tanke var att ropa "MURMELDJUR" så fort han såg nåt hårigt som rörde sig, och det var väldigt roligt. Ett murmeldjur hade inte klarat att trycka sig in i det lilla hålet kan jag säga. Humor humor.

/Kristin - som tror hon ska gå och mata djuren på Spikön idag.

torsdag, juli 03, 2008

Ilsken

Mitt temperament har alltid varit ganska häftigt och just nu kan jag säger er, mina kära bloggläsare, att det är än häftigare. Jag lackar ur för minsta lilla. Jag blir förbannad på allting hela tiden. Vi var i en secondhand-butik idag med mamma och jag hittade flera grejer jag skulle vilja köpa men av olika anledningar fick jag inte som jag ville och då försvann mitt någorlunda glada humör på två sekunder. Sen var vi in i en trävaruaffär och skulle köpa färg och där lackade jag ur ännu mer. Det var bla kassörskan som gjorde mig arg. Hon sa inte hej när vi kom fram med våra färgburkar, hon sa inte ett ord till oss mer än vad summan blev, och sen, till råga på allt när hon ger Mattias kvittot så tittar hon inte ens på honom. Vad i helvete lixom? Jag kunde inte hålla mina aggressioner inne längre utan jag sa helt sonika "sicken jävla idiot" och så gick jag ut. Jag stod inte ut. Hur kan man behandla en kund på det viset. Inte säga hej, inte säga tack, inte ens titta på kunden när man servar den. Eh fy fan alltså!

Igår höll jag på att slå handen genom väggen (om jag vart tillräckligt stark) då jag inte hittade det kvitto med vilket jag skulle byta storlek på mina skor som var lite förstora. Jag hade alltså kunnat slå ner någon för jag var så jävla arg. Vart ska jag göra av all min ilska? Jag behöver råd i denna fråga. Min stackars mor och min Tias får väldigt ofta ta smällarna och det förtjänar de ju inte. Jag kanske ska fråga barnmorskan imorn hur jag ska hantera min ohyggliga ilska och irritation? Konstigt att jag inte ballat ur på kunderna som ringer mitt jobb ännu. Kanske för att jag är mer service minded än idiotkassörskan på Cheapy?!?!?!

Jag är även arg för att någon eller några finner det nöjsamt att ta min cykelparkering. Ja, det är min, för innan jag parkerade min cykel där gjorde ingen annan det eftersom det egentligen inte är någon cykelparkering. Jag blir jävligt förbannad på att de har tagit över min smarta idé så att jag nu inte kan använda den. Helvete!

Irriterar mig även rätt kraftigt på Firefox nya funktion med understrukna "felstavade" ord. Så in i norden vansinnigt dumt! De tycker inte man ska skriva ihop ord. De tycker att ord som egentligen ska sitta ihop, inte ska sitta ihop. Vi tar ett exempel. Ordet bloggläsare tycker Firefox att det är en god idé att skriva isär. Sen när?? Något Firefox inte heller har fattat, är skillnaden på "dem" och "de". Det struntas fullkomligt i om folk använder "dem" när det egentligen ska vara "de". Varför är det så då? Det är nog det mest irriterande jag vet. Särskrivningar är inte på tok lika fult som när folk skriver "dem" hela tiden. Hörs det inte att det låter helt fel? Bättre att skriva "dom" överlag då om man inte vet hur "de" och "dem" ska användas.

Så, nu tror jag inte att jag är arg på något mer. Jo förresten, människor som skriver "igentligen" borde också straffas med något hårt straff. Man säger inte ens "igentligen" så vad har man fått det ordet ifrån?

onsdag, juli 02, 2008

Magrörelser

Idag har jag jobbat tio timmar och jag känner mig relativt slut just nu men en sak som fick mig lite piggare var att Mattias idag äntligen fick se bebisen röra sig! I ett par veckor nu har jag sett hur magen rör sig lite när bebisen sparkar men så fort jag ropat på Mattias så har den slutat röra sig och det har varit väldigt frustrerande för jag vill ju att han ska se också. Så idag när den började kicka så kom han och satte sig och verkligen stirrade på magen och äntligen fick han se något. Lovely ♥