torsdag, juli 03, 2008

Ilsken

Mitt temperament har alltid varit ganska häftigt och just nu kan jag säger er, mina kära bloggläsare, att det är än häftigare. Jag lackar ur för minsta lilla. Jag blir förbannad på allting hela tiden. Vi var i en secondhand-butik idag med mamma och jag hittade flera grejer jag skulle vilja köpa men av olika anledningar fick jag inte som jag ville och då försvann mitt någorlunda glada humör på två sekunder. Sen var vi in i en trävaruaffär och skulle köpa färg och där lackade jag ur ännu mer. Det var bla kassörskan som gjorde mig arg. Hon sa inte hej när vi kom fram med våra färgburkar, hon sa inte ett ord till oss mer än vad summan blev, och sen, till råga på allt när hon ger Mattias kvittot så tittar hon inte ens på honom. Vad i helvete lixom? Jag kunde inte hålla mina aggressioner inne längre utan jag sa helt sonika "sicken jävla idiot" och så gick jag ut. Jag stod inte ut. Hur kan man behandla en kund på det viset. Inte säga hej, inte säga tack, inte ens titta på kunden när man servar den. Eh fy fan alltså!

Igår höll jag på att slå handen genom väggen (om jag vart tillräckligt stark) då jag inte hittade det kvitto med vilket jag skulle byta storlek på mina skor som var lite förstora. Jag hade alltså kunnat slå ner någon för jag var så jävla arg. Vart ska jag göra av all min ilska? Jag behöver råd i denna fråga. Min stackars mor och min Tias får väldigt ofta ta smällarna och det förtjänar de ju inte. Jag kanske ska fråga barnmorskan imorn hur jag ska hantera min ohyggliga ilska och irritation? Konstigt att jag inte ballat ur på kunderna som ringer mitt jobb ännu. Kanske för att jag är mer service minded än idiotkassörskan på Cheapy?!?!?!

Jag är även arg för att någon eller några finner det nöjsamt att ta min cykelparkering. Ja, det är min, för innan jag parkerade min cykel där gjorde ingen annan det eftersom det egentligen inte är någon cykelparkering. Jag blir jävligt förbannad på att de har tagit över min smarta idé så att jag nu inte kan använda den. Helvete!

Irriterar mig även rätt kraftigt på Firefox nya funktion med understrukna "felstavade" ord. Så in i norden vansinnigt dumt! De tycker inte man ska skriva ihop ord. De tycker att ord som egentligen ska sitta ihop, inte ska sitta ihop. Vi tar ett exempel. Ordet bloggläsare tycker Firefox att det är en god idé att skriva isär. Sen när?? Något Firefox inte heller har fattat, är skillnaden på "dem" och "de". Det struntas fullkomligt i om folk använder "dem" när det egentligen ska vara "de". Varför är det så då? Det är nog det mest irriterande jag vet. Särskrivningar är inte på tok lika fult som när folk skriver "dem" hela tiden. Hörs det inte att det låter helt fel? Bättre att skriva "dom" överlag då om man inte vet hur "de" och "dem" ska användas.

Så, nu tror jag inte att jag är arg på något mer. Jo förresten, människor som skriver "igentligen" borde också straffas med något hårt straff. Man säger inte ens "igentligen" så vad har man fått det ordet ifrån?

2 kommentarer:

Joss@n sa...

Oj oj. Sånna arganfall får jag med fast inte så ofta kanske. jag bygger upp raseriet i hela kroppen tills jag exploderar. Antingen slänger jag saker hårt i golvet och hoppas att de håller eller så stortjuter jag helt enkelt, sen mår jag rätt bra. Det sämsta är att hålla inne det då blir det bara värre.

LyLy sa...

Oj, vilken ilska! Dig vill jag inte stöta på i en mörk gränd =)

Kalmar är en mycket vacker och mysig stad, speciellt på sommaren. Me like alot.

Smek