onsdag, april 30, 2008

Toys

1. Klassisk klosslåda från Brio 2. Lära Gå Vagn från Brio 3. Handtuftad matta Rally i design av Karin Mannerstål 4. Myra med ägg från Brio 5. Skallra i trä från Brio.

Alla bilder lånade från Urban Living.

Jag älskar de gamla klassiska leksakerna från Brio. De ger mig en skön känsla. Jag blir nostalgisk och glad över att våran bebis kan leka med samma leksaker som vi gjorde när vi var små. Trä känns så äkta på nåt vis. Visst, jag älskar plast, oj oj oj vad jag älskar plast, men trä det är riktiga grejer det.

I min telefonbok

Aco tyckte jag skulle kolla i min telefonbok och svara på dessa frågor:

Har du kysst nummer 5?
Nej, jag har inte kysst Mattias vän Andreas

Brukar du vara med nummer 7?
Nej, jag var det när jag jobbade med henne men det var flera år sedan, kanske dags att rensa telefonboken...

Gillar du nummer 12?
Ja, pizzeria Athena gillar jag mycket :)

Är nummer 19 din bästis?
Nej, jag kan inte direkt säga att min och Bio Uddevalla's relation har utvecklats till bästis-stadiet ännu.

Är nummer 21 en sötnos?
Ha ha, nej det kan jag inte påstå att jag tycker. Nämner inga namn här...

Älskar du nummer 27?
Åh herregud, hur skulle det sett ut? Det är ju kusin J's sambo. Jösses!

Är nummer 36 bäst?
JA! Det är pappa ju :)

Var du med nummer 43 idag?
Nej, jag har inte varit med herr Krämer idag. Det var faktiskt mkt längesedan jag träffade honom. Och tur är väl det, man blir lite spattig när man träffar honom.

Jobbar nummer 45 på ditt jobb?
Nä, och jag har aldrig jobbat på nummer 45 heller. Restaurang Guldberget i Lilla Edet. Trevlig mat, men jag vet inte om den skulle passa att jobba på kundtjänst?

Har nummer 50 samma mobil som dig?
Det vet jag inte. Har inte träffat Hjärnan på hur länge som helst. Sist jag såg henne så hade hon nog en Nokia av nåt slag och det var det väldigt längesen jag hade.

Är nummer 63 smart?
Ja, jag har alltid hävdat att jag har den smartaste kusinen i världen. Josse, det är du :)

Är den sista personen sämst?
Nä det kan jag väl inte påstå att lilla Walter är. Hon är rätt bra, om än lite tjatig, men det är ju de flesta som bor i Lilla Edet så det är inget jag "hold against her!"

måndag, april 28, 2008

Ny lägenhet nya utmaningar

Flytten gick bra. Pappa var här i fredags och vi (Mattias och pappa) tömde vinden och slängde en MASSA skit samt ställde ner allt vi skulle spara i vårt nya förråd. Det nya förrådet är betydligt mindre än det förra var vilket ställt till en del bekymmer. Efter att pappa åkt hem kom vår vän Martin och hjälpte oss bära över sängen så vi kunde sova i nya lägenheten. Vi somnade som två klubbade sälar. Fy fan va ont vi hade överallt. Jag hade ont i rumpan/ryggen och Mattias hade ont i alla muskler som finns. Vi kämpade hårt.
På lördagen var det inte så många lass kvar att köra, mest stora grejer som hyllor och sånt så det gick väldigt fort. När alla åkt hem och allt var i stort sett överflyttat så gick jag, Tias och Martin och mötte upp våra vänner vid kanalen och grillade korv. Det var mycket gott efter två hårda dagars arbete.

Nu packar vi upp för fullt. Det står kartonger högt och lågt. Vi har ingenstans att lägga våra kläder, vi behöver en byrå. Vi har ingen soffa, vår gamla har lämnat oss för sällare jaktmarker, på tippen i Lilla Edet. Vi ska köpa en ny på torsdag. Ja, IKEA har öppet på 1:a maj, jag har kollat.
Jag ringde jobbet och frågade om jag fick vara ledig idag. Jag kan inte röra mig så bra som jag skulle vilja då min rumpa/rygg inte tycker om att jag rör mig. Jag har knappt kunnat sova pga min min arma rumpa/rygg. Ischiasnerv som man också kan kalla det. Jag har inte kunnat vända mig i sängen tack vare denna underbara nerv. Tack ischiasnerven för att du gett dig tillkänna äntligen, jag har alltid undrat hur du känns. Not!

Imorn är det jobb, sen är det ledighet igen i 2 dagar och sen är det fredag. Jag gillar 2 dagars veckor. När jag blir president tror jag att jag ska införa 2 dagars arbetsveckor för alla arbetare utom de som jobbar i specerieaffärer, polis, sjukvård och brandkår. Det vore väl alldeles underbart.

Du ska va president!

PS. Jag vill tacka alla som varit inblandade i flytten, varar endast två läser denna blogg. Tack Mattias och tack pappa! Ds.

onsdag, april 23, 2008

Pappa bloggar

Tänkte idag dela med mig utav min pappas alldeles egna blogg Edetbloggen. Det är roligt att bloggande sprider sig upp i åldrarna och så här högt har bloggandet säkert aldrig spridit sig förr. Ha ha ha. Där fick han, farsgubben!

Idag är det onsdag och tv tittande står på menyn. Två bra SVT-program visas på onsdagar, klockan 20 visas Uppdrag Granskning och därefter kommer Barnmorskorna. Väldigt intressanta och spännande program. På tal om bra program så har jag idag, mellan samtalen, suttit och kollat på Debatt. Det är ett intressant program. Jag älskar den typen av program, även om jag faktiskt kan hålla med i kritiken att det talas för mkt i mun för att man ska uppfatta vad alla säger osv. Men ändå, det är jäkligt kul. Men tur att Stina försvann och ersattes av Janne Josefsson. Jag gillar verkligen den mannen. Jag har aldrig förstått varför folk hatar honom så? Svt.se är en grymt bra sida på nätet som jag alltför sällan utnyttjar, men det ska jag börja göra nu. Man kan ju se precis allt som visats där typ, och gratis är det också. Bättre kan det inte bli! Tacka vet jag SVT!

Nu är det packning som gäller i ett par timmar, om inte huvudet sprängs när jag sätter igång förstås. Då vet jag inte vad jag ska ta mig till. Förbannade huvud!

tisdag, april 22, 2008

Mat?

Vad i hela fridens namn ska vi äta till mat idag? Jag har ingen som helst lust att laga mat, än mindre komma på vad jag ska laga. Någon som har nåt tips?

lördag, april 19, 2008

Jakten på steg

Skulle vart med Tias på kalas idag hos en vän men jag orkade inte då tiden blev knapp så jag bestämde mig i stället för att gå ut och gå. Jag har några dagars steg att ta igen från slutet av arbetsveckan så jag tänkte att jag skulle ladda mp3-spelarn med "Män som hatar kvinnor" och bege mig ut på jakt efter tiotusen steg. Vi har stegräknartävling på jobbet och folk har typ 70.000 steg så jag ligger lite efter men en rejäl promenad idag och en imorn så är jag där. Undrar så vad det är man vinner om man går flest steg? Hemlig vinst var det enda som stod i mailet...

Efter min promenix ska jag nog gå upp till mor och låna hennes badkar. Det var evigheter sen jag badade och kände att det var något jag verkligen kände för att göra ikväll. Sen kanske jag ska baka negerbollar också för det är jag sugen på. Ja, förlåt mig men jag kallar det negerbollar, har alltid gjort och kommer nog alltid att göra. Jag menar inget illa med det. Så det så! Men attans, nu kom jag på att jag packat ner mitt recept. Inget annat recept duger ju! Bara till att ställa sig och leta efter receptboxen. Nice!

Trevlig lördagkväll på er mina vänner!

Vårfint hemma


1. Väggampel i lackad plåt från Cosas, kan även användas som hållare för diskborstar och dyl. 2. Vackert diskmedel från Cath Kidston. 3. Vårig skärbräda från Favoritsaker. 4. Apsnygg kökstimer med magnet från Cosas.

fredag, april 18, 2008

Jag outar mig själv!

Idag tänkte jag outa mig som gravid, innan någon annan gör det.

Jag och Mattias lilla bebis kommer i september. Den 26:e september är det sagt och det ser vi fram emot. Ultraljudet vi var på i tisdags var ashäftigt. Den bara var där inne och gjorde kullerbyttor och höll på. Galet!

Så här ser den ut den lille krabaten.



Ingen vidare bra bild men ni ser ju att den inte är påhittad ;)

Flyttlasset går nästa helg hoppas jag och det ser jag verkligen fram emot. Att få ett helt iordninggjort hem som luktar nytapetserat och fräscht. Mysigt!

Så, nu förstår ni kanske varför bloggen legat halvdöd i ett hörn under en lång tid. Förhoppningsvis kommer jag vilja blogga lite mer nu när jag har outat mig. Vi får se.

See ya!

onsdag, april 02, 2008

Träda

Tänkte bara säga hej och att bloggen ligger i träda ett tag framöver. Jag har inte tid att sitta framför datorn. Jag städar och packar och donar mest hela tiden. Flytten går förmodligen sista april men förhoppningsvis någon vecka innan så det är bäst att vara beredd.

Lasset går tvärs över gården till en 3:a med helt nytapetserade väggar och nya golv. Vi är glada och nöjda. Vi längtar till Valborg. Tjohoo!

Så, som sagt, ni får ha tålamod med bloggdöden undertiden.

Smell ya later!