fredag, november 24, 2006

Pysselkväll spetsad med glögg.

I morgon kommer två av mina goa arbetskamrater och förhoppningsvis min kära SA hit. Vi ska pyssla julkort och dricka glögg. Får vi i oss tillräckligt med glögg kanske Singstar dras fram, vem vet ;)

Det har vart en ganska bra vecka jobbmässigt. Har sålt ganska bra och har nu tjänat ihop en del pengar. Dock inte så mkt jag skulle vilja ha men tillräckligt för att täcka julklapparna i alla fall. Hoppas jag =)

Mamma var här idag och grattade M en snabbis eftersom hon inte gjort det än sen han fyllde. Han fick säsong 7 av Simpsons och en blomgrupp hon egenhändigt tillverkat. Den var jättefin. M blev glad. Pappa var här också och lämpade av lite vin. 3 liter för att vara exakt. Tack far!

Nu (!) ska jag ställa mig framför spisen och laga köttfärs. Vi ska äta tacos o kolla simpsons. Det är livet det.

All you need is love!

Ps. Markus och Erik i Idolfinal! Ds.

torsdag, november 16, 2006

Ett paket bling bling tack!

Det låg en avi i hallen när jag kom hem idag.
Sånt gillar ju vi scrapfolk, eller hur ;)

Jag gick till Hemköp i tron om att det var ett paket Basic Grey julpapper från scraphuset, men det var det icke. Det kom från Forma Hantverk och innehöll 24 stycken bazzillpapper av den blingiga sorten. Jag öppnade dem med spänd förväntan men insåg rätt snart att jag inte blev så förtjust trots allt. Synd! Jag har ju iofs knappt tittat på dem eftersom jag spelat spel med M hela kvällen. Bots. Mycket trevligt robotspel i glada färger och med onda monsterrobotar att döda. We like =)

Så här ser papprena ut i alla fall.

Blingbling papper från Bazzill.
Nu är det dags att gå o lägga sig. Det är attans illa för jag har varken tid eller lust att sova.
Nåväl, god natt på alla sötisar som läser min blogg!
Peace on earth!

onsdag, november 15, 2006

Att döda en orkidé.

Att döda en orkidé är inte så svårt som man skulle kunna tro.
Först köper man en relativt vanlig "mainstream" orkidé...

...sen ger man bort den i present till Kristin.
Man ger henne den i tron om att hon kommer kunna ta hand om den, förstås, för vem kan inte ta hand om en orkidé, det är ju bara en blomma!
Kristin plaserar orkidéen på lämpligt ställe. Ljust men inte för ljust. Kallt men inte dragit. Efter ca 1 dag börjar katterna i hemmet intressera sig för den fina nya blomman. Efter ca 1 1/2 dag ramlar blomman för första gången ner från byrån. Då börjar Kristin fundera på att flytta den, för den lever farligt på byrån - det är inte tillräckligt ljust och alldeles för frestande för katter att leka med. Ca 3 dagar efter att Kristin fått blomman välter den en gång till. Denna gång ganska allvarligt. Kristin bestämmer sig för att ställa den i vardagsrumsfönstret. Där är det ju faktiskt ljust! Det Kristin inte räknat med är att elementet under fönstret är för varmt för blomman. Blomman börjar se lite hängig ut. Blomman flyttar tillbaks till byrån, den måste ju stå i vardagsrummet, det är bara där det finns sol! Efter det tredje fallet på mindre än en vecka får blomman flytta ut i köksfönstret. Där får den åtminstone dagsljus om än inte sol och är skyddad från katter.

Kristins vackra orkidé bär nu en blomma som ser levande ut, resten har torkat. Kristins dröm om ett gäng vackra orkidéer är död. Så även Kristins orkidé.

tisdag, november 14, 2006

Uppdaterad...

...har suttit ett litet slag och lagt in de länkar som försvann i går kväll. Det var inte roligt. Jag finner html-koder oerhört deprimerande.

Nu måste jag bara gå och lägga mig i en timmer eller så.
Huvudet mår inte bra idag heller och jag har ränt omkring hela dagen med far min och bytt presenter och ätit lunch och kollat lite i scrapaffären (som inte hade nåt av det jag ville ha) och burit kartonger från postutlämningsstället, så nu är jag helt slut. Mamma och bror kommer i kväll och grattar M på födelsedagen. Jag orkar inte städa...

Vill ha en QK!!!

Oh my!

Jag råkade göra min blogg svart också...det är ju snyggt. Visst. Men alla länkar jag lagt upp försvann. Bra nu vet jag vad jag ska roa mig med i morn. Me no like!

Everyday is my birthday...

Så konstigt det blev plötsligt...

...jag råkade göra om min blogg till en sån där ny Beta version och efter det så har en del av de som skriver kommentarer i bloggen blivit anonyma trots att de inte var det tidigare. Det är inte bra, då vet jag ju inte vem 17 det är som skriver. Fast det kanske rättar till sig? Hoppas det!

Helgen är över, men jag är fortfarande ledig. Hur skönt som helst.
Kalaset var käckt och höll på ända till klockan 4. Riktigt så länge brukar vi inte ha släktkalas men nu när vi har uppdaterat sällskapsspelen till lite modernare varianter såsom Singstar och Buzz så gick tiden lite fortare än vanligt. Ganska mkt fortare. Jag ägde de andra kan man väl säga. M ville så gärna vinna över mig i Singstar när vi sjöng Keane "everybodys changing" men det gick dessvärre inte att sjunga klart den eftersom spelet har fått en repa på just den låten, inte för jag tror att han hade klått mig ändå men han försökte iaf.

Julkortsverkstan har stagnerat. Jag har inte skapat ett endaste ett sen sist jag julkortsscrappade, i stället satt jag i går och gjorde två stycken "bara för att kort" till Elin och Helena på jobbet. Jag ville visa dem att jag uppskattar dem, för det gör jag verkligen. De är så snälla o goa!!






På kalaset fick jag följande presenter:
  • 4 Johnny Depp - filmer. Fear and loathing in Las Vegas, Cry Baby, Arizona Dreams och Terror på Elmstreet.
  • Ett kamerafodral - äntligen. Har burit runt min arma kamera i ständig skräck att tappa den.
  • En Seinfeldbox, nr 4 i ordningen.
  • En Magnoliastämpel. Vilda Tilda tror jag hon heter. Det är hon som kastar snöbollar i alla fall.
  • En självläkande skärmatta från MM
  • 3-d dots
  • Två gammeldagsa plåtburkar som kusin ropat in på Tradera varav den ena innehöll kakao som kusin spillde ut över hela sitt golv. Varför säljer man en finfin burk med gammal kakao i?
  • Ett litet embossingkit från Magnolia som låg i en söt liten påse.
  • Ytterligare ett exemplar av Digital Fortress, farfar fick den i stället :)
  • En påse hembakt farfarsbröd.

Jag är överlag mkt nöjd med mina presenter i år. Tack pappa, farfar, kusin, D och farbror T för de braiga presenterna!

Pappa visade mig dock i söndags att han beställt ytterligare ngt från Magnolia och betalt för det, men det hade inte varit med i paketet. Jag såg att det stod Basic Grey någonting men förstod inte riktigt vad det var. Det kostade 279 kronor. Han har inte fått någon som helst indikation på att det ska komma senare eller att han ska få pengar tillbaka eftersom han betalade i förskott. Sånt gillar vi INTE! Hoppas han får tag i dem i morn. Far fyller förövrigt år i dag. Grattis far! Jag ringde och sjöng för honom förut. Han sjöng med. I morn fyller älsklings M 27 år och vi firar 2 års dag. Vi ska äta gott o ha det mysigt hela dagen hade vi tänkt. Mor och bror kommer dock och grattar honom på kvällen.

Jag har lagt två beställningar på papper i dag. En på blingbazzill från Forma Hantverk och en på Basic Grey julpapper från scraphuset. Båda levererade mot faktura så jag slipper betala innan lönen kommer. Bra. Har fotat alla 138 papper jag ska lägga upp på Tradera nu också. Det var jobbigt. Men inte lika jobbigt som att räkna papprena. Jag är trött nu. Så god natt på er alla mina sötisar. Sov gott!

Im not gay! Not that there's anything wrong with that.

söndag, november 05, 2006

Jag hoppades så innerligt...

...att jag skulle vinna dörrskyltstävlingen. Jag hoppades förgäves. Nu skulle man kunna tro att mitt "scrapsjälvförtroende" trillat ner i bott igen pga detta, men konstigt nog har det inte det.

Eftersom jag gillar min skylt så mkt så har det inte påverkat mig nämnvärt. Förstår inte folk att min skylt var snyggast så är det ju deras problem, inte mitt ;) fast det blir ju ändå mitt problem för jag ville ju verkligen vinna priset...hmm...dumt...
Det som däremot drar ner mitt "scrapförtroende" lite är att jag har gjort ett och ett halvt julkort idag och det som är klart blev inte riktigt som jag tänkt mig och det jag håller på med i skrivandestund förmodligen inte alls kommer bli som jag tänkt mig. Stackars M får stå ut med mina sura miner när pysslandet inte går min väg. Han är hemskt gullig som muntrar upp mig i mina allra mörkaste scrapstunder. Jag är inte så snäll mot honom alla gånger.

Har precis kollat på Garden State på M's dator. Jag gillar den som 17. Härlig musik och mysiga skådisar. God combo. Vissa filmer är man bara så innerligt glad att man sett och att de överhuvudtaget tillverkats. Garden State är en sådan film liksom Amelie Från Montmartre och Wonderboys. De är så lugna, sköna och intelligenta filmer. På tal om film så gick jag o M och pratade om hur Peter Jackson fick lov och budget att göra Sagan om Ringen efter att ha gjort filmer som Bad Taste och Meet the Feebles. Hans meritlista innehåller ju inte så särskilt många högvattenmärken så att säga. " Jag ser att det är du som gjort Braindead - här får du 25 miljoner och världens bästa saga, gör en film vetja! " Mycket märkligt. Men bra blev det ju!

Jag kanske borde ta och gå och lägga mig. Jag är ledig imorn men jag kan ju inte sitta här och vända på dygnet för det. Kom precis på att jag ska tvätta i morn igen. Nice.


Garden State.

We live in a beautiful world!

lördag, november 04, 2006

26 år och två dagar.

Livet som 26-åring har inte varit speciellt annorlunda än vad livet som 25 åring var. Det har faktiskt varit ganska päsigt och skönt skulle jag vilja säga.

I torsdags och fredags var jag handledare för de som precis lärt sig nya grejer på jobbet som jag redan kan så då slapp jag sitta i svaret vilket bettyde att jag kunde päsa rätt friskt på min födelsedag. Det var väldigt skönt.

I går när jag kom hem från jobbet så käkade vi lite mat och sen var jag tvungen att baka lite kakor inför kalaset. Jag gjorde drömmar, men inte vilka drömmar som helst utan chokladdrömmar. Jag lyckades med uppgiften galant.


Ingredienserna till mina egenhändigt komponerade
Chokladdrömmar.


Det färdiga resultatet.

Idag skulle jag göra en vanlig enkel kladdkaka också, i stället för tårta, den lyckades jag inte lika galant med dessvärre. Jag skyller på ugnen. Den släpper ut mer värme än det finns värme kvar i den så när min bruna, vackra kaka stått i ugnen i 20 minuter var den inte klar. Jag kollade dock inte detta utan förutsatte att den var det, tog ut den, lät den kallna och lade sedan över den på ett tårtfat. Den rann i mitten. Inte klar på långa vägar alltså. Men va fan, den gick att äta ändå. Med lite grädde och mycket hallon till så slank den ner i allas magar och ingen klagade. Brorsonen tyckte till och med att den var värd 20 spänn, det ni! (han hade ätit kladdkaka på café som kostade 12 kronor och det var den äckligaste han ätit så jag frågade honom om min var värd 12 kr och då sa han att han hade betalt 20 för den så det måste ju vara ett gott betyg.)


Hittills i presentväg har jag fått följande:

  • Femme av Hugo Boss (Älsklings M)
  • Laura av Laura Biagiotti (Mor, Dojan, Bror och brorson)
  • Gåtornas Palats av Dan Brown (Bror och brorson)
  • En mkt vacker Orkidé av mor, D, bror och brorson
  • 2 st Garderobsblommor av mor
  • ett scrappaket av Elin och Helena på jobbet
  • Ett megascrappaket av mamma tidigare i höst.

Jag är redan mer än nöjd och har inte ens haft kalas i Edet ännu. Det kommer nästa vecka. Då firas även älsklings M och far. M fyller 14:e och far den 13:e´

Jag hade sådan lust att scrappa igår och blev mkt arg och lessen när jag märkte att jag inte skulle hinna med det om jag skulle få några timmars sömn på natten. Men jag hann i alla fall organisera mina papper i min nyinköpta Cropper Hopper =) Jag är mkt nöjd med den. Jag köpte den för halva priset på Scrap and Giftcorner eftersom jag fyllde och då fick halva priset. Jag köpte även lite julröda papper och tre kritvita bazzil samt transparent embossingpulver så nu ska här brännas fingrar över spisen! Det var nog tur att de inte hade Qk:n inne för då hade jag inte haft råd med present till pappa.

Jag har lite planer på att lägga ut en del grejer på tradera. Jag har en hel del papper jag vill bli av med så jag kan köpa sånna jag verkligen vill ha. Hoppas det inte är för jobbigt. Och hur sjutsingen skickar man papper? Frakten blir säkert mkt dyrare när det är skrymmande el. vad de nu kallas. Får kolla upp det först.

Nä, nu ska jag stämpla och embossa.
Avslutar dagens blogg med ett foto av min vackra orkidé.

Lev väl!