torsdag, april 15, 2010

Vårinköp

Plötsligt blev det väldigt varmt på dagarna och overall var inte längre att tänka på. Nu skulle det inhandlas jacka, helst vind- och vattentät, gallon med fleece, solhattar, stövlar och gud vet vad. I höstas fick vi ett regnställ av modern från Didrikson. Det passar ännu så jag tyckte det var oändligt onödigt att köpa ett nytt regnställ bara för att det skulle vara fodrat, så jag köpte en ny fleecejacka ist. Eller ja, mamma köpte. Och döm om min förvåning när jag ser att vindfleecen på Lindex, var lika dyr som den på Polarn o Pyret. Då fick det bli en från Polarn för den har bättre andrahandsvärde. Jag köpte en ny, snygg jacka till honom också, fast på Lindex. En svart med turkos och gula detaljer. Ny mössa, nya stövlar (de gamla var borta, nu är de funna). Nu ser jag idag att Theos "skåpskompis" Elias har en tub med solskyddsfaktor stående i sitt skåp. Då inser jag att även Theo behöver det, förstås. Han är betydligt ljusare än Elias.

Det går alltså åt en hel del pengar så här vid årstidsskiftet. Återigen tackar jag högre makter för att Tradera finns så att man kan sälja av lite urväxta kläder.

Nu till en liten fundering. Jag handlar sällan på Polarn för att det är så jämrans dyrt, ovan nämnda inköp är ett undantagsfall och innan det finns ett par inköp på Rea. Det finns familjer som inte handlar annat än på Polarn till sina ungar. Det kan jag faktiskt inte förstå. Jag kan få tre bodys på Lindex till priset av en på Polarn. Och helt ärligt, småbarn växer kraftigt de första åren (i alla fall barn som inte heter Theo Schatz), så man hinner knappast slita ut kläderna. Det finns snygga kläder även på Lindex och Kapp Ahl, och betydligt snyggare kläder på andra dyrställen än Polarn. Men det är nåt visst med Polarn, jag tror folk tycker att det är status att klä sina ungar i kläder därifrån. Man visar genom sina barn att man har lite pengar att spendera. Jag ska förstås inte dra alla över en kam. Det finns väl dom som tycker att randiga kläder är det snyggaste som finns. Jag är ju faktiskt en utav dem som älskar randigt, fast jag köper Theos randiga kläder på Lindex, Kapp Ahl och Åhléns. Ett exempel ur de senaste inköpen är Theos snygga, turkosa mössa med vita ränder. Hur satans snygg som helst, randig och 100 spänn billigare en den billigaste randiga mössan på Polarn. Sweet!

5 kommentarer:

Joss@n sa...

De kanske skaffar så många barn att de kan använda dem i flera omgångar och då är nog kvalitén bättre på Polarn. Sedan har man ju väldigt olika preferenser om vad som är dyrt och tycker man inte Polarn är så dyr då går man kanske inte ens in på Lindex och shoppar och ser hur billigt det är där. Sedan är status så klart status, det kommer ju alltid vara så.

Myamia sa...

ja det finns ju randiga kläder på andra ställen än p&p ;)
kram

krabbeluring sa...

Inga men at all dear ki!
När ska vi ses härnäst?

Åsa sa...

håller med dig!
jag vägrar handla på P.O.P! Det är LÖJLIGT att använda sina ungar som statusprylar!! Skaffa en hund i handväska istället!
oavsett om man har råd eller inte så är det ju också löjligt att betala multum för en liten mössa, bara för märket. Idiotiskt!!!!!
Skulle heller aldrig köpa en tröja till mig själv som kostar över femhundra. eller... över trehundra... alltså, seriöst. Vad är det med folk och kläder?!?!? :-p

Kristin sa...

Ja, jag vet inte Åsa. Jag har heller aldrig förstått det. Senast igår gjorde jag upptäckten att de regnbyxor Theo har som är från Lindex, har hållit bättre än det par han har utav märket Didriksson, och Lindexbyxorna har han haft betydligt mer. Konstigt, jag trodde man betalade för kvalitet?!?!