torsdag, januari 29, 2009

Air is back

Jag har andats ett tag nu och jag mår mycket bättre. Theo mår också mycket bättre. Han gick visst igenom nån sån där tillväxtperiod där det händer väldigt mycket saker i kroppen och då blir de griniga. Theo har varit helt otrolig i några dagar, men de senaste dagarna har han blivit sig själv igen. Idag var vi på BVC och vägde och mätte den lille parveln. Han är inte så liten längre förresten. Han väger hela 6150 gram och är 61,5 cm lång. Jättestor ju :) Han fick även sin andra spruta, vaccin mot nåt jag inte kan bokstavera, men det ska hjälpa till att hålla öroninflammation och lunginflammation osv borta. Känns bra att han fått den, jag vill inte ha nåt öronbarn, så tur att han föddes 1/10 för alla barn som är födda innan den dagen får den inte gratis. Phew!

Igår började vi med smakportioner. Äntligen! Jag har längtat som en tok efter det. Potatis blev det. Han rös när han svalde. Mycket roligt var det att se. Idag har han också fått potatis. Gick lite bättre idag även om jag inte tror att just potatis kommer bli Theos favvomat direkt. Vatten gillade han däremot. Bildbevis kommer nån dag när jag hinner, likaså dagens bild - bilder.

/Kristin - som vill laga barnpuréer dagarna i ända

söndag, januari 25, 2009

No air

Jag är uppe hos min mamma och andas en stund, återkommer när jag får syre åter...

/Kristin - som tackar sin snälla pappa för kortspelet och maten igår.

tisdag, januari 20, 2009

Ge mig styrka!

Kan klockan bli lite mer så att vi kan gå och lägga oss så att den här dagen tar slut...

måndag, januari 19, 2009

Ny


Jag köpte lite nya nappar häromdagen. Den röda är min favorit. Sketasnygg ju!

De senaste dagarna har varit rätt jobbiga. Theo är inte riktigt sig själv. Han har lärt sig skrika. Han övar stämbanden så fort han får chansen. Men det är iofs ganska roligt. Gnället är inte lika roligt. Men emellan gnäll och sov så är han ganska rolig. Han tar i utav bara den, kör in händerna i munnen och skriker. Jag undrar så vad det är han grejar med...

/slutkörd mama

torsdag, januari 15, 2009

Segt

Det har varit en seg dag. Inte långsam på något sätt, tvärtom, men jag har inte hunnit göra någonting. Har inte varit på så bra humör. Segt helt enkelt. Theo sov sjukt dåligt inatt så jag har nästan inte sovit alls. Vissa nätter är sämre än andra helt enkelt. Dessutom har min älskade laptop gått sönder. Nån skit me moderkortet, så den måste in på lagning. Sitter därför framför Mattias dator och det tangentbordet låter nåt så in i helv... så jag måste skriva långsamt så att jag inte väcker den lille. Jag saknar min lappe!

Egentligen hade jag tänkt blogga om blöjor idag :) men det känner jag inte alls för nu. Jag tycker att mina bloggläsare är förskonade från allt det pratet om bajs, kiss och spy och ville därför bjuda på lite sådant, men det får bli en annan dag helt enkelt.


Jag tror att vår sötis till son kommer bli en liten linslus när han blir äldre. Han vet precis vad han ska göra när kameran kommer fram. Han tittar rakt in i den och försöker se så naturlig ut som möjligt... ibland lyckas han inte så bra, fast på den här bilden ser han ju faktiskt helt normal ut, för det är oftast så han ser ut vid vaket tillstånd. Händerna i munnen, helst båda samtidigt, och allra helst även mammas eller pappas.

God natt mina vänner!

måndag, januari 12, 2009

.:Rullning pågår:.


Han gjorde det! Han lyckades vända sig själv förut när han låg på fällen i soffan. Han tycker det är jättekul när vi snurrar honom och när han lyckades själv var det förstås ännu roligare. Han gjorde det två gånger sen orkade han inte mer. Det är tröttsamt att träna, det vet vi ju alla ;)

Har förövrigt flyttat in spjälsängen i vårt sovrum ikväll så nu ligger han i egen säng och sover. Hoppas det går bra. Den står tätt emot vår säng så det känns nästan som att han sover med oss ändå. Fick honom även att somna in utan att ligga i overallen ikväll. Det är vanligtvis väldigt svårt. Han börjar bli stor den lille killen.

365-projektet

365-projektet har fått en egen blogg. A day in the life heter den och ni hittar den här. Jag förväntar mig att ni kikar in där varje dag när ni kikat in här ;)

Kram, Kristin

söndag, januari 11, 2009

5.


Dagens bild är på en av våra vita väggar i vardagsrummet. Vi har bott här i snart ett år och har ännu ingen aning om vad vi ska ha på våra väggar. Vi hittar inga tavlor vi gillar och än så länge har vi inte tillräckligt med ramar för att göra en "fotovägg". Det får nog bli högsta prioritet, skaffa fina ramar till våra foton.

lördag, januari 10, 2009

4.


Dagens bild: Date night. Jag och Mattias är barnlediga idag. Det är guld värt! Mormor är barnvakt. Jag och Mattias spelar Magi och dricker vin. Härligt. Men vi saknar och pratar om Theo hela tiden :)

fredag, januari 09, 2009

3.


Theo sitter nästan alltid i mitt knä. Han tycker inte om att sitta i babysittern och vill inte ligga ner så antingen sitter vi ner med honom i knäet eller så går vi omkring med honom. Han älskar att få vara med, kunna se vad som sker runt honom, det har han alltid gjort. Så när jag sitter framför datorn och kollar på Heroes eller bloggar så sitter han där med mig.

torsdag, januari 08, 2009

2.



Dagens bild är inte direkt en vacker bild men den representerar vad jag sysslat med de senaste tre dagarna. Jag och Mattias har plöjt igenom två säsonger av Heroes. Vi är lite sena, vi vet, men bättre sent än aldrig. Fy bövelen vilken bra serie. Säsong 1 sopar mattan med både Lost och Dexter och andra bra serier där säsong 1 var outstanding. Jag skulle vilja radera mitt minne av första säsongen så att jag kan få se den igen, med nya ögon. Det vill jag förövrigt göra med bla Sagan om Ringen också. Tänk va bra det hade vart!

onsdag, januari 07, 2009

1.



Jag har hakat på "Ett foto om dagen" som så många andra bloggare börjat med. Vi är en vecka in i januari men det struntar jag i, det får helt enkelt bli ett foto om dagen från den 7 januari -09 till den 7 januari -10. Det ska bli roligt.

Dagens foto är på Theos nappar. Det vanligaste ljudet här hemma, som både jag och Tias känner igen mycket väl, är Theos napp som faller till golvet. Han är inte så förtjust i napp och spottar därför väldigt ofta ut nappen. Hans favorit är dock de som ser ut som de gamla napparna man själv hade när man var liten. De med ring. Sådan retro-mamma, sådan retro-son.

lördag, januari 03, 2009

Our Childrens Gorilla

Måste bara visa er en ny leksaksbutik med miljövänliga annorlunda leksaker till barn. Our Childrens Gorilla heter den och säljer coola grejer. Båda dyra och billiga. Den här postern ska jag nog köpa till Theos rum tror jag bestämt. Ascool!

Tänk om jag vetat...

Tänk om jag vetat att det fanns en Sovgunga att lägga sin bebis i när den ska sova. Då hade jag garanterat köpt en på direkten, i alla fall när jag märkte att Theo skulle bli en gnällig liten bebis som inte vill sova. Den ska tydligen motverka kolik och orolig sömn och även fast Theo inte har kolik så har han garanterat orolig sömn. Han sover inte många minutrar utan att gnälla lite. De enda gångerna han klarar av att sova ordentligt är mellan tio och tre på natten. Det är då han sover som bäst. Det tackar jag högre makter för kan jag säga. Då får man ju i alla fall någon sömn på natten. Hursomhelst, om jag och Tias någon gång ska skaffa fler barn så ska den garanterat få en fin liten gunga att sova i. Kosta vad den kosta vill!

/Kristin - som idag har klätt av granen

fredag, januari 02, 2009

3 månader


Vid 3 månaders ålder tycker Theo om:
  • att prata med mamma och pappa
  • att vara nakenfis (fortfarande)
  • att åka vagn (fortfarande)
  • att äta på allt som kommer i närheten av hans mun
  • att försöka få tag i fötterna när han ligger på skötbordet
  • att nysa
  • att bada (fortfarande) med pappa i badkaret
  • att sitta på fönsterbrädan och titta ut genom fönstret
Theo gillar däremot inte:
  • att sova
  • att sitta i babysittern i mer än 5 minuter i sträck, om det inte vankas mat
  • att ha på sig kläder (fortfarande) men framförallt, att ta på sig kläder
  • att sitta still (fortfarande)
  • höga konstiga ljud (inte musik) så som iskrossare eller dremlar
  • att ligga på mage

Grattis på 3 månadersdagen i efterskott Theo!

/Mommy

Gott Nytt 2009

Vi firade nyår på Hjortmossen i år. Vi skulle vart i Little is it i år igen men eftersom Annika och farfar blev sjuka så fick vi snällt stanna hemma. Theo firade sin 3:e månadsdag med att lira Guitar Hero World Tour med oss andra. Det var en trevlig afton och fyrverkerierna var mkt vackra. Jag hoppas att alla hade en rolig nyårskväll och att 2009 blir ett bra år för oss alla. Gott Nytt År från familjen Schatzons. (Schatz+Andersson=Schatzons... om någon skulle undra alltså. Ha ha)