fredag, juni 11, 2010

Köpenhamn

Vi bodde på Hotell Centrum, två minuter från Hovedbanegården (centralstation), i stadsdelen Vesterbro, Köpenhamn.

Utsikten från hotellrummet var minst sagt exotisk. Där låg erotikbutiker varvat med kiosker, porrklubbar och hotell. Ser ni mannen i den blå t-shirten? Vilken avliden legend ser han ut som?

Lördagen den femte juni är Danmarks nationaldag. Den firade vi genom att gå. Vi gick, gick och gick. Solen värmde våra ansikten och vi hade väldigt trevligt. Jag fick dock solsting, som ni kan se nedan.

Vi satte oss i Nyhavn och käkade lunch i det fantastiska vädret. Vi drack öl och vin och åt härlig räktoast. Ett mycket trevligt ställe, det där.
Naturligtvis tog vi bilder på den klassiska Nyhavn-vyn. Otroligt mycket folk.

Vi hade överlag jättemysigt i Köpenhamn, bortsett från solsting och porr-chocken. Köpenhamn var kanske inte riktigt vad jag hade föreställt mig. Lite för mkt kontinent för min smak, kanske? Jag vet inte. Jag är inte van vid disco på gatorna och strippklubbar i varje hörn. Men vi hade trevligt och jag skulle absolut kunna åka tillbaks. Men nästa gång så får vi lov att inte åka dit en helg när allt är stängt och så får vi göra nåt annat än att gå. Vi besökt varken Tivoli, slotten eller zoo. Big mistake!

Jag vill tacka min älskling för en trevlig helg, hoppas vi kan göra om det snart! Min mamma som passade Theo hela helgen, du är guld värd. Och till sist min far, som körde oss till och från tåget.

2 kommentarer:

Bea sa...

solsting eller ej, det ser jäkligt "gött" ut. Och vet du, hrrrrm, jag visste inte att det var en klassisk nyhavnvy. Men fint som snus i alla fall.

Hälsningar Alfred eller annan bonnlurk.
Fint som snus??? Hur tänkte jag där?

Åsa sa...

Snus är väldigt fint, faktiskt.
Passar utmärkt som beskrivning av min favvostad! ;-))
Den första bilden är tagen ett stenkast från min gamla lägenhet. Vi hade en bordell mittemot fönstret. Inte så barnvänligt....
Just nu håller jag på att försöka övertala F att vi skulle kunna bo där några år bara. Förstår inte varför han överhuvudtaget tänker på saken istället för att jubla "ja!" :-)))