fredag, oktober 30, 2009

This is halloween



Pumpan är karvad och klar. Halloweenstämningen har infunnit sig. Det scrappade kortet på nedersta bilden har min storplupp scrappat. Han är väldigt duktig på pyssel den mannen. Jag är klart impad över hans scrapping skills.

Happy happy Halloween på er alla... och icke att förglömma trevlig allhelgonahelg!

torsdag, oktober 29, 2009

Sitter utanför Hobbex och väntar på Tias

Sitter utanför Hobbex och väntar på Tias. Det kan ta en stund...

onsdag, oktober 28, 2009

Celebriteter

Efter dagis idag kom celebert besök från Uddevalla. Vanessa och Ivar var här på en playdate. Både jag och Theo fick presenter, ni ser dem ovan. Vanessa som är en mkt uppmärksam person, gav mig en bukett utav mina favoritblommor och Theo fick en griffeltavla. Han tyckte sudden var roligast. Mamma tyckte det var roligt att skriva hälsningar på den. Så, som bilden ovan säger, tack kära ni! Vi hade en jättetrevlig dag. Theo fick en snusnäsduk för 15 spänn och mamman fick en vampyr t-shirt för 99 spänn. Vi gör sånna bra fynd när vi är tillsammans med de små gynnarna från Uddevalla. När vi gick och strosade på stan så såg vi en kändis. Kim Fransson, ni vet han ifrån Made in Sweden. I Trollhättan var han ju känd långt innan han var med där, men nu är han ju rikskändis och då är det förstås lite häftigare.

måndag, oktober 26, 2009

Roliga ljud får man aldrig nog av



Theo's nya ljud är för roligt. Han låter som Gissa, innan hon spyr. Har man spelat online spelet World of Warcraft så vet man att det finns ett djur där som låter nästan precis så här. Jag tror det är Sigge som lärt honom. Cute.

fredag, oktober 23, 2009

We're not living in America...

...but we don't worry.

Yes, jag erkänner, jag är lite kär i Idol Tove... och idag även i Nicklas. They rockade fett! Det gjorde ju förstås även Erik och Mariette, men det gör de ju alltid.

Rock on!

onsdag, oktober 21, 2009

Munny

I'm a sucker for these kinds of things. Lovely ♥

måndag, oktober 19, 2009

Nya tag

Efter en tid av mkt sjukdom och usligheter tar vi idag nya tag. Theo kom iväg till dagis och sin första proffsfotografering, (skönt att han fick vara med på den). Jag fick städat lite i sovrummet och Theos rum och så fick jag äntligen fixat till min moodboard som jag har tjatat om sen i somras. Jag är inte nöjd med tyget längre. Jag köpte det på Åhléns i somras då det var rea och kände mig ganska nöjd, men nu vill jag ha något lite mörkare, något som är mer modernt. Tyget nedan gillar jag mycket just nu. Det kommer från stoff och stil. Eller så kanske man skulle ha ett mer diskret tyg så att det jag sätter upp på min moodboard syns mer...

lördag, oktober 17, 2009

Toaletthumor

När två rödhåriga personer med lite för få drinkbiljetter kvar, äntrar toaletten tillsammans, så kan det inte bli annat än kul. Speciellt inte, när den ena utav de två fäller ner blöjbytarbordet och finner den största bh de någonsin sett. Storleken? Ja, jag minns inte, men långt över 100 i alla fall. Sen befann jag mig på toa med min finaste svarthåriga madamm och då lektes det True blood minsann.

torsdag, oktober 15, 2009

Offentlighetsprincipen

Först, en liten fundering.

Man fick fyra drinkbiljetter. Jag förbrukade troligen åtta, när jag kom hem hade jag två kvar i fickan. Hur gick det till?

1. Offentliga toaletter gömmer de mest humoristiska skatter man kan tänka sig.
2. Offentlig gråt är inte att föredra. Fast har man använt tillräckligt många utav sina drinkbiljetter så kan man inte göra så mycket åt att tårarna kommer.
3. OfAntligt mycket vitlök var det i maten, men det märktes inte förrän man drog den första rapen.
4. Bilder? Ja, men inte just nu.

onsdag, oktober 14, 2009

Nu ska vi ut i kylan gå...

Nu ska vi ut i kylan gå...

Hostmedicin is da shit!


Hostmedicin och ögonsalva införskaffades igår, till vår lille sjukling. Hostmedicinen älskar han, han slickar till och med ur den där konstiga skeden man får från apoteket, efteråt. Ögondropparna däremot är inte den lättaste varianten av medicin att ge. Han intar försvarsställning när öga nummer ett har fått sin dos, och då är det stört omöjligt att få i en droppe i andra ögat.

Ikväll blir det "gravöl" med mina f.d arbetskamrater. Minst sagt en konstig tillställning, men bra med ett avslut på den delen av ens liv. Som jag sa till min chef när jag var där och pratade förra veckan, det är ungefär lika konstigt att ha gravöl, som det är att ha kaffe efter begravningen. Jag har aldrig förstått mig på den traditionen. Först har man varit ledsen och gråtit och sen ska man äta och dricka kaffe och prata med människor. Nej usch, det blir så konstigt. Men på gravölen idag blir det nog inte en lika tryckt stämning som på begravningskaffet, alkohol är ju inblandat. Sista natten med gänget. Kanske fälls det en tår, trots att det inte varit begravning... vissa kommer man ju faktiskt sakna. Man har ju sina favoriter bland de gamla rävarna. Vännerna har jag ju kvar ändå, men dom som jag inte umgås med privat, men ändå gillar... dom kommer jag sakna.

lördag, oktober 10, 2009

Idol

Hur kan den där Rabih vara med i Idol, egentligen? Han har den sämsta röst jag någonsin hört. Jag hejar på Tove, tror jag.

torsdag, oktober 08, 2009

Free falling

Om vi bodde i hus nu, så hade trappan upp till dörren till vårt hus pyntats med en massa fina, stora, små och väldigt orange pumpor. Jag älskar pumpor. De är verkligen höst för mig. Och jag älskar hösten. Det är tamigfan det vackraste och mysigaste som finns. Det är fina färger, mysiga innekvällar, varma sköna halsdukar, många familjesammankomster och frisk och härlig luft. Det är så konstigt att vissa, eller väldigt många, tänker på hösten som kall, regnig och blåsig. Det är väl inte kul att hela tiden tänka så? Gör nåt mysigt av det i stället. Njut, av våra fina årstider, innan det är försent!

photo cred: ohdeedoh

tisdag, oktober 06, 2009

12 månader

Så var han då ett år, den lille. Tiden verkligen rusar fram och jag skulle gärna kliva av tåget en stund och bara få njuta i några dagar. Njuta av Theo och Mattias, njuta av hösten och den friska luften, njuta av livet. Men se, det går inte.
Månadslistan är inte alls särskilt olik den förra. Vet egentligen inte vad jag ska tillägga och vad jag ska dra ifrån. Jag tror helt enkelt jag skippar den, den här gången och skriver en ny när saker har börjat ändras igen.

En lista över presenter ska jag dock skriva, så att jag inte glömmer vad han fick och utav vem.

  • sulky
  • cd-spelare
  • Den silvriga barnkammarboken
  • knoppussel x 2
  • fåtölj i form av en boll
  • overall med vantar och mössa
  • keyboard
  • Expedithylla
  • Poäng - barnfåtölj
  • Briotaxen
  • Brioräserbil
  • "My first set" tågbana med katt och möss från Brio
  • Apnyckelring som det står "Superman" på
  • Aphängare
  • Brio sortingbox
  • Boken "Nallen"
  • En bok som handlar om Theo
Jag tror det var det han fick. Vi är mkt nöjda med presenterna, ja, hela familjen alltså ;)

Så här trött blir man när man firar ettårsdag i Little is it

måndag, oktober 05, 2009

Ur balans


Vi är fortfarande ur balans här hemma. Theo var hemma från dagis idag, med feber och snuva. Han har varit väldigt olik sig själv hela dagen. Han har legat hos mig i soffan och vilat och myst, långa stunder. Det hör inte till vanligheterna precis. Själv tror jag att jag har halsfluss. Ska bege mig till doktorn i morgon och se vad de hittar för käckt i min hals. Mums. Tops ner i halsen.

De båda kalasen i helgen var kanontrevliga. Återkommer med bilder och presentlista när vi är mörtar igen.

Peace.

lördag, oktober 03, 2009

En hektisk dag tar sin början


Idag ska vi fira att den finaste pojken, med det vackraste röda håret har fyllt ett år. Vi gör det i Little is it, det blir roligast så för oss alla. Ett helt hus för oss att härja runt i. Och en trädgård, regnig och dan, men vad gör väl det när man har Didriksons att tillgå? Ha en jättehärlig helg allihop. Jag har redigt ont i halsen, men jag ska nog få det trevligt ändå.

Ps. Eftersom the Schatzons har fått låna en Nikon D40 så togs det så mycket bilder igår att mamman helt glömde bort sina muffins i ugnen så det får bli en ny sats idag... Ds.

torsdag, oktober 01, 2009

Den sötaste pojken i världen har nu funnits i ett år ♥

Min älskade son har nu oficiellt fyllt ett helt år. 18.47. Jag, som gått och blivit dundersjuk, missade detta högtidliga klockslag eftersom jag låg och ojade mig i soffan, med två täcken över huvudet. Det är tydligen den nya trenden för mig. Bli dödsjuk - assnabbt. Jag är ledsen, jag orkar inte blogga Theo's 12-månaderslista ikväll. Orkar inte lägga in bilder på min fina kille riktigt just nu. Jag gör det i morgon. Nu tänkte jag lägga mig i soffan och tänka varma tankar. Tankar om eld och soliga stränder (minus sanden), och varm choklad. Och ni, ni som läser det här, skänk mig gärna lite varma tankar ni med. Jag tror det går över snabbare då. Jag tror det är en 24-hour bug...

Grattis min älskade, sötaste pojke. Du är det bästa vi gjort. Vi älskar dig.

/mamma