fredag, mars 27, 2009

Rösta rätt! Ny rubrik: KATASTROF!

Vinner inte Laila Bagge Let's Dance så bevisar svenska folket ytterligare en gång att de är totalt knäppa i huvudet. Hennes sista dans var helt underbar. Jag grät! Av en dans. Hallå!?!?

Edit: Hur tänker folk? Jag är för upprörd för att skriva nåt. Hur kan man tycka att Magnus dansar bättre än Laila? Jag är helt förstummad.

/Kristin - som ännu en gång förlorat tron på mänskligheten

The worlds cutest ass ;)

Dripp dropp

Mattias har lekt lite med min kamera. Man behöver ingen systemkamera för att ta roliga bilder verkar det som.

Snart är det april och idag kom snön åter. Det är ju helt underbart. Jag gillar inte detta. Vi som skulle ut på skojigheter idag. Järnspikar också!

måndag, mars 23, 2009

Whats for lunch?


Theo har idag ätit spagetti och köttfärssås till lunch. Han tyckte om det. Det är den tveklöst smaklösaste köttfärssås jag gjort. Inget salt och ingen soya. Men Theo gillade det ju i alla fall. Mamma och pappa fick smaksätta när de åt igår. Det funkade. Jag frågade Theo vad han vill ha till lunch imorn, men fick inget svar. Några tips?

söndag, mars 22, 2009

The face



Ni får ursäkta kvalisorten på de här två bilderna. Det är inte det lättaste som finns att få skarpa bilder på en vilt hoppande bebis eller en bebis som ligger och gör miner. Här får ni i alla fall se Theos roligaste min just nu. Han fnyser mest hela tiden och är så söt när han gört :) En annan sak han gör är att skrika så högt han bara kan. Det börjar nästan bli jobbigt. Undra vad grannarna tänker om oss? Hoppgungan var en riktig hit. Inköpt på Blocket för 150 spänn och mkt uppskattad av Theo. Han är en riktig hoppetossa just nu. I övrigt tycker vi oss märka en viss skillnad i Theos humör och beteende. Han känns betydligt "vuxnare" nu. Han är inte lika gnällig och kan till och med sitta och leka själv på sin lekmatta i några minuter utan att ropa på oss. Han somnar jättebra på kvällarna. Han kan tas med på café utan att balla ur. Sitter i vagnen och leker med sina leksaker medan mamma och pappa äter lunch, eller whatever. Jag är riktigt stolt över honom. Han har börjat äta välling. Snart är tillägget slut, sista skopan går idag, så snart blir det bara välling i flaskan. Han bajsar riktigt bajs nu också, till Theos besvikelse. Det gör ONT att bajsa korvar ist för geggamoja. Han fick så ont häromdagen att han började gråta och borrade in sitt lilla huvud i min armhåla. Det var också nytt. Att han sökte tröst hos någon på det viset. Det värmde i mammahjärtat kan jag säga.

Alla mina änder


Promenerar en hel del på Spikön nu när det är så fint vårväder. En dag när jag gick där i godan ro fick jag plötsligt ett gäng änder efter mig. De ville ha bröd, jag hade tyvärr inget. De var jättesöta och ville inte lämna mig ifred. Jag fick även denna dag syn på en väldigt speciell and. Honom ser ni på den nedre bilden. Han är jättemörkt grön. Nästan svart. Ascool!

lördag, mars 14, 2009

Metoda mig hit metoda mig dit

Det bästa som har hänt sen Theo kom, förutom att just Theo var den som kom, är att han inte längre behöver bäras runt för att somna. Han behöver inte ligga i sin overall och han behöver inte längre lyssna till vattenkranens brus för att komma till ro. Jag minns inte riktigt när det hände. Jag tror det var för ungefär en månad sedan i runda slängar. Jag har läst oändligt många böcker om sovvanor, vissa bättre än andra. Jag har läst om Anna Whalgrens märkliga idéer och om fem-minuters-metoden, och om alla metoder därimellan. Jag tror att om man ska sätta ett namn på vår metod så skulle den heta "gör det som känns bäst metoden". Jag tycker inte om när Theo skriker. Det gör ont i mammahjärtat. Men jag vet att han har olika sorters skrik. När Theo är trött syns det otroligt tydligt i hans ögon. Han suger på nappen på ett annorlunda sätt och han gnuggar sig förståss i ögonen. Om jag lägger honom när dessa tecken visat sig så brukar han mest bara gny en stund och kanske skrika i några sekunder bara för att visa att han inte alls tänker sova. Det får han göra, jag vet ju att han är trött och vet att han om några sekunder kommer somna. Då gör det inte ont i mammahjärtat. När Theo däremot skriker så att det kommer tårar, han är lessen alltså, ja då tar jag upp honom och så får han vara vaken en stund till. Då vet jag att han inte kommer somna inom den närmsta framtiden och jag vill inte låta honom ligga och skrika i flera minuter i onödan. Sen finns ytterligare ett skrik. "Jag är apförbannad-skriket". Det skriket är inte att leka med. Då är han trött, jag har sett tecknen, men vägrar helt enkelt sova. Då får man helt enkelt känna efter. Sätta sig brevid honom i sängen, hålla honom i händerna som annars viftar runt som två vindkraftverk och klappa honom på kinden tills han lugnar ner sig. Vänder han då på huvudet, ner mot kudden och in i snuttefilten så vet jag att det kommer gå vägen. Han somnar då efter en liten stund.

Anna W's metoder är ju bara för märkliga för att ens diskutera men en sak hon skriver är rätt kul. Spädbarn är tydligen rädda för vargar. Och skriker ungen och man tar upp den för att trösta så "räddar man barnet" från det farliga, vargen alltså. Det får mig osökt att tänka på en person på mitt jobb som är väldigt märklig. Hon sa en dag när vi satt och käkade lunch att "vargen tar ju våra barn". Hon ville därför att vi skulle skjuta varenda varg vi har här i landet. Nu inser jag att hon förstås måste läst AW's "Sova hela natten". Ingen människa i dagens upplysta värld är annars så dum i huvudet. De tar våra barn. Jag lämnade lunchrummet fortare än du kan säga tonfisksallad.

/Kristin - som inte är rädd för vargen, vampyrer däremot är rätt skrämmande.

torsdag, mars 12, 2009

Antisemitiskt?

Såg precis på Debatt på ettan. Handlade om den "stoppa matchen"-demonstration som i lördags ägde rum i Malmö. Enligt en amerikansk, kristen tv-kanal, CBN så har Sverige blivit väldigt antisemitiskt och mkt influerat av den muslimska världen. Bara den första paragrafen i artikeln finner jag oerhört roande. " A few years ago, the London Guardian newspaper called Sweden the most successful society the world has ever known. But Sweden today is being transformed by a large influx of immigrants from the Middle East." Humor på hög nivå om du frågar mig. Skulle svenskarna vara influerade av invandrarna från mellanösten bara för att vi har vett nog att ifrågasätta Israels förtryck av palestinierna? Jag finner det hela så roligt att jag måste lägga mig ner på golvet och skratta i några minuter. CBN känner tydligen inte till att de flesta rasister i Sverige inte bryr sig ett dugg om att hata judar, utan snarare invandrarna från arabvärlden. Jag har ingen siffra på det så jag kan inte säga att det stämmer till hundra procent, jag kan bara utgå ifrån egna erfarenheter. Tänk efter själva, hör ni ofta någon tala illa om judar? Hur ofta hör ni någon prata om muslimer på ett nedlåtande sätt?

Jag hävdar att man måste kunna kritisera staten Israel för det som pågår i Gaza utan att bli kallad antisemit. Det är för 17 befängt. Jag vill inte bli kallad rasist för att jag kritiserar Hamas, och blir det med största sannolikhet heller inte. Varför sätter ingen stopp för det förbannade kriget där nere?

måndag, mars 09, 2009

Nurserys

Jag är sjukt intresserad av inredning även om det inte alltid märks hemma hos mig. He he. Hursomhelst så är jag just nu, av förklarliga själ, väldigt inne på barnrum. Den här sidan är väldigt käck. Det är Apartment Therapy's nursery sida and I love it! Check it out!

/Kristin - som snart dör om hon inte får komma iväg till IKEA

The going gets going

Måndag: 10034 steg = 6,62 km
Tisdag: 13458 steg= 8,88 km
Onsdag: 16835 steg= 11,11 km
Torsdag: 10533 steg = 6,95 km
Fredag: 15593 steg = 10,29 km
Lördag: 10343 steg = 6,83 km
Söndag: Vilodag, ingen promenad

Totalt: 76796 steg och 50,69 km

lördag, mars 07, 2009

Demoraliserande väder

Fy fan va det ska hålla på att snöa hela tiden. Kan det inte få vara uppehåll så att jag kan gå ut och gå? Det är verkligen demoraliserande att se det snöa!

fredag, mars 06, 2009

Blue Eyes har två nya hobbies




Theo har äntligen börjat uppskatta Nalle Puh-bilen han fick av morbror med familj i julklapp. Han är lite liten ännu men med en kudde bak ryggen går det galant. Han kan sitta där säkert i tjugo minuter utan att gnälla. Det är rekord. Hans andra nya fritidsintresse är lek i spjälisen. Brioskallran har han bara häromdagen börjat leka med. Det gör lite ont dock när han skallar sig med den.

En annan sak han börjat göra den här veckan är att greja nåt alldeles väldigt i sängen när han sover. Han böjer sig som en ostbåge och hasar längre och längre ner på kudden, tillslut ligger han inte längre på kudden alls. Först fattade jag inte vad han höll på med, men nu tror jag att han försöker lägga sig på sidan. Inatt lyckades han ligga kvar i ostbågsläget jätte länge, men det såg snarare jobbigt än skönt ut.

måndag, mars 02, 2009

5 månader


Nu är Theo hela 5 månader. Det blev han igår den 1/3. Det är otroligt va tiden går fort när man har en liten plupp att ta hand om.

Vid 5 månaders ålder tycker Theo om:
  • Stoppa in allt som går i munnen (Edet Softies-paket är väldigt goa att smaska på)
  • Sitta i fönstret och titta ut och dra i blommorna
  • Sitta upp i vagnen
  • Stå på mammas mage och prata (eller pappas eller mormors eller vem som nu kan tänkas tillåta en liten 6,8 kilos bebis stå på dess mage)
  • bada
  • vara nakenfis
  • äta på fötterna
  • åka i nalle puh-bilen
  • majs, haricot verts och banangröt
  • sträcka sig efter saker
  • titta på och gärna "klappa" på Gissa
  • säga brrrrrrrr och blåsa bubblor
  • bli kittlad på sidorna och under armarna
  • hoppa i hoppgungan
  • spegla sig
  • pluta med munnen och andas kraftigt med näsan (jag tror åtminstone det är så han gör, denna nya min är mkt underhållande)
Theo tycker däremot inte om det här:
  • klä av och på sig kläder (det blir värre o värre)
  • höga farliga ljud
  • sitta still
  • ligga ner i vagnen om han är vaken och inte kan se ut (tur att det finns en sollucka i taket)
  • ligga på mage (åter på listan)
Grattis på 5 månadersdagen Theo!

/Mamma

Stegat i veckan

Måndag: 21276 steg = 14,04 km
Tisdag: 7412 steg = 4,89 km
Onsdag: 10961 steg = 7,23 km
Torsdag: 11751 steg = 7,76 km
Fredag: 15177 steg = 10,02 km
Lördag: 0 steg = Ingen promenad då vi var bortresta
Söndag: 3936 steg = 2,6 km (kort promenad på kvällen då vi kom hem)

Totalt: 70540 steg och 46,54 km

Har ökat lite sen förra veckan, men det var en mycket mer ojämn vecka. Vädret har varit kanon vissa dagar och dåligt andra, jag tror det är därför det blev så lite steg i mitten av veckan. Idag hade jag tänkt gå till Överby och hem igen men nu har det fasiken börjat snöa igen och då försvinner lusten att ge sig ut på långpromenad. Det har snöat oavbrutet sen jag gick upp klockan nio. Jag lackar!!!