onsdag, december 30, 2009

Nyårslöften

Jag har några nyårslöften på gång. Löften som jag faktiskt vill hålla och som jag tror att jag kan fixa. Roliga löften. Kreativa löften. Återkommer med löftena när jag filat klart på dem.

söndag, december 27, 2009

Härmed börjar samlandet...

...av Ugly Dolls.

Jag önskade Theo en Ugly Doll-docka i julklapp och han fick dockan ni ser ovan, utav mormor. Den heter Bop n' Beep och är hur snygg som helst. Åh det rycker i samlarnerven när jag beskådar de häftiga kreationerna. Give me Theo more!

Bilden kommer från rarabarn.se

En välsignad jul

Inte direkt, men nog så trivsam ändå. Kanske inte för alla, men för några. Theo blev sjuk på julafton. Spydde och var lite hängig. På juldagen fick han feber också så han låg mest och sov i min famn hela dagen. Vanligtvis är vi hos farbror T på juldagen men i år fick Mattias, jag och Theo spendera den ensamna hemma hos pappa. Mattias var också dålig. Vi hann dock fira en någorlunda lugn julafton med många fina paket och gott sällskap. Här är några bilder.


Theo har inte riktigt förstått njutningen av att ha ett vitt landskap omkring sig. Att åka pulka var ingen höjdare. Han trivs bättre inomhus med morfar när det snöar och blåser ute. Han fick många fina julklappar av familjen. På bilderna ser ni när han öppnar sin alldeles egna dammsugare och sin fina, röda Bobby Car. Varje unge måste ju ha en Bobby Car, så morfar köpte en sådan till honom. Han gillar den, men kan inte riktigt putta sig frammåt ännu. Men det kommer väl snart det också...

God fortsättning på er!

tisdag, december 22, 2009

Jag ser det snöar!

Hurra! Äntligen har det börjat snöa här igen. Som jag har längtat.

Jag känner ännu ingen julstämning i kroppen men allt börjar åtminstone falla på plats. Snön faller, granen är klädd och så grann den kan bli, julklapparna är inhandlade, håret är klippt (men ej färgat), godiset och julmaten (jag bidrar med köttbullar, prinskorv och godis på julbordet) är inhandlad, the christmas outfit är inhandlad, det enda som återstår är att slå in julklapparna och packa ner dem i påsar inför resan till Little is it imorgon. Jag och Theo åker ner redan i morgon och hjälper pappa att julpynta, så kommer Mattias ner på julafton. Nu känner jag mig helt färdig. Jag som ändå sov två timmar mitt på dan idag. Det känns som att jag inte varit hemma på flera dagar då jag är ute och ränner hela dagarna. Igår var jag på stan mellan 10-12 och sedan mellan 13-17. Idag har jag inte varit hemma mer än de två timmarna jag sov. Det är jobbigt att vara på språng hela tiden så jag tror jag får gå och lägga mig tidigt idag.


Hoppas att alla får en fröjdefull jul!
God Jul mina kära vänner

/Kristin

Julpyntad

Jag är precis hemkommen från frisören. Hon klippte upp det, klippte snedlugg och inte så mkt på längden. Man ser knappt att jag klippt mig, för hon gjorde inte de sedvanliga lockarna, utan drog fram plattången. Jag har aldrig haft så här tunt hår i hela mitt liv. Men det är rätt gött. Den övre bilden demonstrerar mitt platta hår och mitt drogade anlete. Den nedre demonstrerar mitt platta hår och vår vita julgran. Nu fattas det bara lite röd färg, så är jag julpyntad och klar sen.

måndag, december 21, 2009

Gingerbread man


Den här lille killen skulle prompt ha hjärtegoda pepparkakor till kvällsmat. Han fick nöja sig med välling. Då blir man ganska ledsen och arg på sin mamma.

lördag, december 19, 2009

Lustigt

Frosty the snowman

Faktum: Kristin behöver växa upp och skaffa sig vinterkläder.
Faktum: Kristin har ännu inte vuxit upp så när Theo och Kristin var ute och lekte idag, frös hon till is.
Faktum: Vinterkläder är fula och dyra.
Fråga: Säljs det overaller i vuxenstorlek?

onsdag, december 16, 2009

En pojke, en pappa och en tv-kartong


När pojken var på dagis byggde pappan ett litet hus åt honom utav kartongen vår tv kom i. Huset blev mycket uppskattat, av både pojken och hans pappa.

tisdag, december 15, 2009

Lusse Lelle


Igår var det dags för Theos första lussefirande på dagis. Mormor och morfar var med och tittade. När det lilla tåget gick in i salen så var det väldigt oorganiserat men efter ett tag stod de flesta still och sjöng, om än väldigt tyst. Theo stod mest och tittade på sin familj och log. Han dansade vid ett tillfälle också. Jag var mycket stolt över hur han uppförde sig. Efter lussningen fikade vi vuxna lite medan Theo levde loppan på golvet. Han trivdes som en fisk i vattnet när vi var där och hälsade på. Men det är klart, vem gör inte det?



Efter dagis idag blev det inte någon lång promenad eftersom jag mår ganska dåligt just nu (misstänker magkatarr) så vi gick hem och lekte med dammsugaren i stället. Han fullkomligt älskar dammsugare. Alla sorter duger. Han är inte kräsen och märkesfixerad. Inte ännu i alla fall. Igår inhandlade jag Theos julklapp. En dammsugare. Vad annars. Hoppas den är verklighetstrogen så att han tycker om den. Idag inhandlades en annan, lite dyrare sak. En tv. En riktig alltså. En 42 tums LG. Vi är nöjda med den. Eller ja, Mattias är nöjd, jag har inte nyttjat den ännu. Men den är snygg i alla fall.

Nu ska jag släpa min arma kropp till sängen för minst 8 timmars vila. God natt på er. 9 dagar kvar till jul. Stress stress.

lördag, december 12, 2009

Rädda Julen NU

Gå för gudsskull in på www.raddajulen.nu och gör er röst hörd angående Alladinasken. De ska ta bort en pralin till nästa år. Låt det inte bli Er favorit. Och har ni ingen favorit, så rädda för jössenamn Gräddnougaten. Den är mumma!

torsdag, december 10, 2009

onsdag, december 09, 2009

Jag drömmer om en rik tomte

Sitter och drömmer mig bort i porslinets förlovade land. Tänk om tomten hade varit rik som Joakim Von Anka... att jag inte levde på femtio-sextio talet är ju helt ofattbart konstigt.

Picknic - Marianne Westman för Rörstrand

Berså - Stig Lindberg för Gustavsberg

Zebra - Eugen Trost för Gefle porslinsfabrik

Bilder lånade av; Bukowskis, Stig Lindberg.se och Alpha Ralpha Boulevard

En mor av bästa klass

Idag tänkte jag hylla min mamma.
Hon är en mycket omtänksam och rar person som alltid ställer upp när vi behöver henne. Idag fick jag ett sms på morgonen där hon skrev att hon skulle vara ledig hela eftermiddagen och därför kunde passa Theo, så att vi kunde greja i lägenheten. Gissa om jag blev glad. Jag åkte med henne hem från Uddevalla (där jag varit idag för att skriva på papper på jobbet), hämtade Theo på dagis och sen passade hon honom fram till klockan sex. Jag och Mattias fick grejat rätt mycket får jag säga. Tack så jättemycket kära mamma för att du alltid är så snäll och tänker på oss!

Puss o kram från oss alla till dig ♥

söndag, december 06, 2009

Helgbestyr

Det har varit en hård helg med både kalas i Svartedalen och stressigt besök på Ikea. jag återkommer med inköp och allt sånt där imorgon. Kanske även ett foto eller två på det inhandlade. Det spenderades en heeeeel del pengar, kan jag säga. God natt.

fredag, december 04, 2009

Att skaka galler

Mattias byggde en trappgrind när vi var i Edet förra helgen. Theo tyckte inte om den. Det gjorde alla andra. Han är riktigt duktig och händig min storplupp. Tack för ett bra bygge Tias!

Ur led är tiden...

...eller nåt i den stilen. Det känns som att jag inte riktigt hänger med i svängarna just nu. Det kan ju inte redan va andra advent helgen. Men det säger almanackan, så jag får väl tro på det då. Jag har köpt två julklappar. Men jag har koll på de flesta i alla fall. Men jag hinner aldrig pynta här hemma. Har inte ens satt upp ljusstakar och stjärnor ännu. Förhoppningsvis kan jag göra det på söndag, efter IKEA. Det är ändå inget roligt att pynta i ett hem man inte trivs så bra i, pga att det är rörigt och oorganiserat. Men på söndag, ja då ska det bli fint här hemma.

Åh, nu verkar det som att klockan strax är tio. Dags att bege sig till tvättstugan. Fy fan!

onsdag, december 02, 2009

Glasögon x 2

Kristin pop style


Kristin grandma style


Är nöjd som fan med båda mina nya glasögon. Nerdig som få men jävligt snygg ändå. Ha ha.

tisdag, december 01, 2009

Catching up


I väntan på nya True blood avsnitt catchar jag up on some Heroes säsong 3. Jag kan inte få nog av snygga serier ♥